Afbeelding
Internetpakket

Zo kies je het meest voordelige internetpakket in 2021

Partnercontent

Een steeds groter deel van ons dagelijks leven speelt zich online af. Ook wanneer we er niet direct bij stilstaan, gebruiken we het internet vrij intensief. Laten we eens kijken naar een gemiddeld huishouden met twee kinderen. Het is zeven uur in de avond, de warme maaltijd is naar binnen geschoven en één van de ouders nestelt zich voor de televisie om via een streamingdienst zijn of haar favoriete serie te bekijken. De partner neemt intussen plaats achter de computer om via een clouddienst de administratie bij te werken. Boven zit één van de kinderen te gamen en in een andere slaapkamer zit de ander aan het huiswerk, waarvoor uiteraard informatie op internet moet worden gevonden. Dat zijn dus vier internetters die tegelijkertijd de nodige data verbruiken. Daarop moet het abonnement natuurlijk wel berekend zijn. Tijd voor een nieuw abonnement? Betaal dan niet meer dan nodig is!

Let op details

Internetpakketten worden altijd aangeprezen met de download- en uploadsnelheid als belangrijkste criterium. Toch is daarmee nog niet alles gezegd. Natuurlijk wil je vooral weten hoe snel de verbinding is en spreekt het voor zich dat je voor een snellere verbinding meer zult moeten betalen dan voor een langzame verbinding. Maar zo simpel is het allemaal niet, want de providers hebben meer troeven in handen. Ga je de tarieven voor internet vergelijken met elkaar, let dan ook op de vele extra’s die aangeboden worden. Bij de een krijg je er een gratis abonnement op antivirussoftware bij, de ander biedt een gratis streamingdienst aan voor het beluisteren van je favoriete muziek. Ook zijn er providers die je proberen te lokken met een welkomstbonus of een tijdelijke verlaging van het maandtarief gedurende de eerste maanden. Soms moet voor de installatie door een monteur van de provider extra worden betaald, bij andere aanbieders is die service gratis. Voorkom dat je appels met peren gaat vergelijken en neem al die details mee in je beoordeling.

 Dit heb je nodig

Welke internetsnelheid je nodig hebt, hangt natuurlijk sterk af van de mate waarin je het internet gebruikt. Als je het internet alleen gebruikt voor je bankzaken of om online de krant te lezen, is 50 Mbit per seconde voldoende. Een tweepersoons huishouden met een standaard gebruik kiest het best voor 100 Mbit, terwijl voor het wat intensievere gebruik (grotere kinderen) 200 Mbit of 500 Mbit aangeraden wordt. 

advertentie