Afbeelding
Glazen schuifwand

Nog meer genieten van het buitenleven met een tuinkamer

Partnercontent

Het afgelopen jaar genoten tuinbezitters meer dan ooit van het leven in de eigen achtertuin. Doordat we massaal thuis werkten, was het de ideale plek om toch die broodnodige frisse neus te halen tijdens de werkdag. Heb jij in 2020 ook je tuin (opnieuw) leren waarderen en zoek je naar manieren om er dit jaar nóg meer van te genieten? In dit artikel leggen we uit hoe je een heuse tuinkamer bij je huis creëert: een terras waar je onder alle weersomstandigheden van kunt genieten.

Ontdek bijvoorbeeld de vele voordelen van Bozarc overkappingen, waarmee je altijd droog zit in je achtertuin. Maar eerst leggen we uit hoe je eenvoudig een terras creëert waar je ook beschermd bent tegen de andere weersomstandigheden, zoals temperatuur en wind. Zónder dat je daarbij het gevoel van in de zon zitten met een lekker drankje en een zomers briesje hoeft te missen.

In een handomdraai wel of geen muur

Met glazen schuifwanden bepaal je namelijk heel eenvoudig zelf of je behoefte hebt aan een wand om je terras of niet. Bij mooi weer schuif je de glazen panelen eenvoudig aan de kant, zodat de zon en dat lekkere briesje niet worden tegengehouden. Is het guur en nat? Dan schuif je de panelen weer tot een wand en kun je heerlijk beschut alsnog op je terras zitten. Weer en wind houden jou niet meer tegen om in je achtertuin te zitten. Vanachter het glas heb je dan toch nog steeds dat buitengevoel.

Glazen schuifwanden bestaan uit verschillende glazen panelen, die over een rails heen en weer kunnen worden geschoven. Op die manier ontstaat een flexibele glazen wand die eenvoudig kan worden uitgeklapt en weggeschoven. Zo schakel je dus in een handomdraai van wel naar geen glazen wand rond je terras: ideaal voor het onvoorspelbare en snel veranderende Nederlandse weer.

Om er echt droog bij te zitten in je schitterende tuinkamer, heb je natuurlijk nog wel een dak nodig. Glazen schuifwanden zijn daarom toepasbaar op terrasoverkappingen, aanbouw, balkons en carports. Om van jouw terras echt een afgeschermde kamer te maken, heb je dus ook een overkapping nodig. Welke optie is daarvoor het meest geschikt?

De voordelen van Bozarc overkappingen

Om die vraag te beantwoorden, laten we je tot slot nog kennismaken met de voordelen van Bozarc overkappingen. Dit is een producent van unieke aluminium overkappingen, zónder horizontale dwarsbalk in de constructie. Dat betekent dus nog meer lichtinval en open lucht boven je hoofd. En laten dat nou net de grote voordelen zijn van jouw mooie nieuwe tuinkamer.

Deze overkappingen kunnen aan de woning worden gemonteerd. In combinatie met de hierboven genoemde glazen schuifwanden vormt zo’n overkapping het ommuurde terras: jouw nieuwe tuinkamer. De overkapping kan ook losstaand gebruikt worden, bijvoorbeeld als carport of een afdak voor die jacuzzi in een beschut hoekje van de achtertuin.

Kortom: met terrasoverkappingen en glazen schuifwanden kun je alle kanten op. Zie jij jezelf al buiten zitten, warm en droog, hoe hard het ook regent?

advertentie
advertentie