Afbeelding
Foto: Freepik

Zijn je automatten versleten? Vervang ze op tijd!

Partnercontent

De automatten zijn een vaak vergeten onderdeel van het interieur van je auto. Waar je het dashboard ongetwijfeld goed schoonhoudt en ook vlekken in de bekleding van de stoelen snel verwijdert, kan het zijn dat je de automatten onder je voeten vergeet. Ze zijn echter belangrijker dan je misschien denkt. In dit artikel vertellen we je waarom het een goed idee is om op tijd automatjes te kopen om je oude, versleten matten mee te vervangen. Lees dus snel verder!

Veilig de weg op

De weg op gaan met versleten automatten kan zelfs gevaarlijk zijn. De matten slijten onder invloed van je voeten, die continu bewegingen maken op de pedalen. Daardoor kan er op den duur zelfs een gat in de mat slijten. In zo’n gat kun je vervolgens blijven hangen, waardoor je de pedalen niet meer goed in kunt drukken. Ook kunnen de bevestigingspunten lam worden, waardoor de mat door de auto gaat schuiven. Het is daardoor wel zo veilig om je automatten op tijd te vervangen met nieuwe varianten.

Bescherm je interieur

Ook voor de waarde van je auto is het belangrijk de matjes goed op peil te houden. Onder de matten zit de bekleding van de auto, die niet zo makkelijk te vervangen is. Wanneer je een gat in je automatten slijt, bereikt die slijtage ook de bekleding eronder. Dat zorgt er niet alleen voor dat je auto er minder verzorgd en netjes uitziet, maar ook dat hij in waarde daalt. Je kunt het interieur van je auto snel opknappen door automatten aan te schaffen die perfect bij het merk en model van je auto passen. Daarmee houd je je auto zelf ook mooi en schoon.

Welke automat past het beste bij jou?

Automatten bestaan in verschillende vormen en maten, en welke variant het beste bij jou past, is afhankelijk van je wensen en voorkeuren. Rubber-automatten zijn bijvoorbeeld een mooie uitkomst wanneer je op zoek bent naar automatten die makkelijk te reinigen zijn en extra bescherming bieden tegen vocht en vuil. Ook matten van velours zijn een mogelijkheid. Je kunt je automatten het best op maat laten maken. Daarmee zorg je ervoor dat de bevestigingspunten altijd op de juiste plek zitten voor jouw model en merk auto. Je voorkomt op die manier dat de matten los in de auto liggen en dus kunnen gaan schuiven. Een goed idee, dus!

advertentie
advertentie