Afbeelding
Foto door Juan Encalada op Unsplash

Vliegen of met een touringcar? Wat is handiger voor een grote groep

Partnercontent

Ben je van plan om een vakantie te boeken met een grote groep mensen? Dan zul je gegarandeerd veel moeten regelen. Zo moet je een accommodatie vinden met voldoende beschikbaarheid en moet je uitpluizen hoe je naar de bestemming toe gaat. Reizen met een grote groep klinkt als een onmogelijke zaak. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om de vakantie vlekkeloos te laten verlopen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een touringcar huren om de groep van plek A naar B te vervoeren. Benieuwd wat de voordelen hiervan zijn? Je leest er hier alles over.

De voordelen van een touringcar

Een touringcar kent veel ruimte en comfort. Voornamelijk voor een grote groep biedt een touringcar vele voordelen. Deze voordelen zijn:

  • Een touringcar is flexibel in de vertrekplaats. Woon je ver van een vliegveld? Dan scheelt het veel reistijd als een touringcar je dicht bij huis ophaalt. 
  • Een touringcar is financieel aantrekkelijk. Doordat niet iedereen een los ticket hoeft te betalen en de prijs door de groep wordt gedeeld, ben je financieel goedkoper uit. 
  • Je hebt een persoonlijke chauffeur die je overal naartoe brengt. Ben je van plan om in meerdere accommodaties te verblijven? Of wil je een dagactiviteit uitvoeren? Met een touringcar word je overal naartoe gebracht. 

Milieubewust reizen

Meedenken aan het klimaat is in 2022 steeds belangrijker geworden. In de keuze van vervoer kun je hier al veel aan bijdragen. Reizen met een vliegtuig stoot veel CO2 uit waardoor het milieu wordt vervuild. Wil je een milieubewuste keuze maken? Dan kun je het best voor de trein of een touringcar kiezen. Zo draagt een vliegreis 7 tot 11 keer zoveel bij aan de uitstoot van broeikasgassen ten opzichte van een treinreis. Reizen met een grote groep in een touringcar is hierbij vergelijkbaar. Hierbij geldt hoe groter de groep, hoe bewuster je reist!

Het comfort van een touringcar

Naast de vele voordelen en het maken van een milieubewuste keuze bij het huren van een touringcar, biedt een bus veel comfort. Er zijn veel verschillende keuzes waardoor er altijd een touringcar is die perfect past bij ieders wensen. Huur bijvoorbeeld een dubbeldekker voor een groot gezelschap of ga voor een extra luxe touringcar die van alle gemakken is voorzien. Eén ding is zeker, met een bus hoef jij je geen zorgen te maken hoe je op bestemming aan gaat komen. Stap op bij de gekozen vertrekplaats en wordt zorgeloos naar je eindbestemming gebracht.

advertentie
advertentie