Afbeelding
Bijles

Bijles en huiswerkbegeleiding in Heemstede

Partnercontent

Uit onderzoek blijkt dat er een groeiende vraag naar bijles is onder middelbare scholieren. Dit lijkt te komen door groeiende studiedruk, maar ook door het lerarentekort. Ook in Heemstede is er nog altijd een tekort aan docenten. Om te voorkomen dat leerlingen een leerachterstand oplopen kiezen veel ouders ervoor om hun kind bijles te laten nemen. Bijles wordt voornamelijk aangevraagd voor de vakken wiskunde, Engels en economie.

Extra hulp bij exacte vakken

Wiskunde blijft voor veel scholieren erg lastig. Vaak ligt het tempo in de lessen te hoog en kunnen ze hierdoor achterlopen op de stof. Docenten hebben niet genoeg tijd om iedere leerling de hulp te bieden die ze nodig hebben, of leerlingen durven zelf geen vragen te stellen. Door bijles wiskunde te nemen krijgen kinderen de kans om langer stil te staan bij moeilijke onderwerpen en krijgen ze de persoonlijke aandacht die ze in het klaslokaal missen. Bovendien zorgt bijles ervoor dat het zelfvertrouwen van leerlingen wordt verbeterd. Door een motiverende methode in te zetten worden scholieren zekerder van zichzelf en doet het wonderen voor de ontwikkeling. 

Bijles natuurkunde flink gewild

Ook natuurkunde wordt vaak ervaren als een moeilijk vak. De vele formules zijn niet door iedere leerling te begrijpen. Daarnaast heeft de docent veel invloed op de informatie die binnenkomt. Als een scholier een slechte band heeft met de docent heeft dit vaak negatieve gevolgen voor hun cijfers. Ze zijn namelijk minder bereid om te luisteren naar de les en hebben een slechte concentratie. Als je bijles natuurkunde neemt, wordt er een coach geregeld die past bij de leerling. Dit is belangrijk voor een verbeterde concentratie en kan ervoor zorgen dat de scholier met plezier naar de bijles toegaat. Persoonlijke hulp is wat bijles en huiswerkbegeleiding zo effectief maakt. Door leerlingen te helpen op een manier die zij prettig vinden kunnen ze veel meer voortgang boeken. 

advertentie
advertentie