Afbeelding
Afbeelding van ElasticComputeFarm via Pixabay

Geld lenen voor verbouwing? Dit zijn de opties

Partnercontent

Je wilt of moet verbouwen maar hebt het geld even niet liggen? In ons land heb je dan gelukkig de mogelijkheid om geld te lenen. Op die manier kan de noodzakelijke verbouwing wel doorgang vinden. Daarbij is het overigens wel altijd verstandig om de financiële mogelijkheden te kennen. Leen dus nooit teveel, want het geld moet wel in maandelijkse termijnen afgelost kunnen worden. Wees bij een aanvraag dus altijd eerlijk naar jezelf. We vertellen je hier op welke manieren geld lenen mogelijk is. 

Je kunt denken aan het aanvragen van een persoonlijke lening

Geld lenen voor een verbouwing zou je kunnen doen door een persoonlijke lening aan te vragen. Dit doe je bij voorkeur als je precies weet wat de verbouwing gaat kosten. Kies je voor een persoonlijke lening, dan weet je steeds precies waar je aan toe bent. Je leent een bepaald bedrag en spreekt een vaste maandelijkse aflossing af. Het rentepercentage zal gedurende de looptijd van de persoonlijke lening niet veranderen. Dat betekent dat je dus precies weet welk bedrag elke maand opnieuw afgelost moet worden en je weet eveneens hoe lang de looptijd van de lening is. Je kunt de datum van de laatste maandelijkse aflossing dus al met rood in jouw agenda omcirkelen.  Zeker voor mensen die waarde hechten aan duidelijkheid en liever niet verrast willen worden, is een persoonlijk lening een perfecte lening. De persoonlijke lening wordt overigens ook vaak aangevraagd als mensen een nieuwe auto willen of moeten kopen. 

Een doorlopend krediet: neem al afgelost geld opnieuw op

Een heel andere leenvorm is een doorlopend krediet. Je spreekt dan met de geldverstrekker een maximaal te lenen bedrag af. Je kunt dit bedrag opnemen, maar dat hoeft niet. Gedurende de looptijd van de lening betaal je alleen rente over het bedrag dat daadwerkelijk opgenomen is. Wat heel bijzonder is aan een doorlopend krediet is wel dat je al afgelost geld opnieuw op kunt nemen. Dit kan handig zijn, bijvoorbeeld als de kosten voor de verbouwing wat tegenvallen. Aan de andere kant weet je met een doorlopend krediet dus niet precies wanneer de lening eindigt. Ook kun je te maken krijgen met wisselende rentepercentages. Zo heeft een doorlopend krediet dus voordelen, maar is het niet de perfecte lening als je duidelijkheid wilt over de einddatum van de lening.

Toetsing van jouw aanvraag

Het is overigens niet zo dat als je een lening aanvraagt dat je de volgende dag al op geld kunt rekenen. Jouw aanvraag wordt getoetst bij het BKR in Tiel. Ben jij iemand die altijd keurig en op tijd rekeningen betaalt, dan kun je er vanuit gaan dat het lenen van geld geen probleem is. Heb je echter een negatieve codering dan kan geld lenen wel eens een serieus probleem worden. Online vind je een mooi overzicht van geldverstrekkers. Verdiep je in de materie en kies die aanbieder die jou de beste voorwaarden kan bieden. 

advertentie
advertentie