Afbeelding
Foto Kleinkunstig

Zo vul je CKV eigenzinnig in

Partnercontent

Met het vak Culturele Kunstzinnige Vorming kun je alle kanten op. En zoals dat gaat met keuzemogelijkheden, vervallen scholen daardoor vaak in wat ze al kennen. Dat is ook niet zo gek: als je in de supermarkt staat, maak je ook niet elke keer opnieuw een afweging welke muesli het beste is. Je zou je boodschappen nooit gedaan krijgen! Je pakt gewoon je vertrouwde merk uit het schap en ziet niet eens dat er een nieuwe smaak beschikbaar is die niet alleen hartstikke lekker, maar ook nog eens supergezond is.

Vernieuwende culturele activiteiten

Bij Kleinkunstig maken we precies die nieuwe, hartstikke lekkere en supergezonde muesli die scholen zelf vaak over het hoofd zien. Voor ons is dat een koud kunstje: wij organiseren namelijk al sinds 2005 culturele en kunstzinnige voorstellingen, workshops en projectdagen op scholen door heel Nederland. Omdat kunst altijd in beweging is, zijn wij dat ook. We zijn altijd wel weer bezig met het ontwikkelen van een nieuwe of het aanscherpen van een oude workshop of andere activiteit. Zo zorgen wij ervoor dat ons aanbod altijd vernieuwend is en daarmee een prachtige aanvulling op hun kunstonderwijs dat een school zelf verzorgt in het kader van CKV. Ons aanbod bestaat uit dans, muziek, theater, beeldende kunst, digitale media en kunst en techniek. Natuurlijk in alle soorten en maten.

Deze scholen gingen je al voor

In 2021 kwamen wij op 550 scholen door het hele land, organiseerden wij 800 workshops en andere activiteiten en bereikten wij 105.000 leerlingen. In regio Heemstede kwamen wij onder meer op het Eerste Christelijk Lyceum en het Haarlemmermeer Lyceum. Daar organiseerden we een workshop beatmaking, stepdance, pinhole-fotografie en blackout poetry.

Onderwijs op maat

Onze workshops, voorstellingen en dagprojecten sluiten naadloos aan bij het reguliere programma van CKV. Dat vinden wij ook belangrijk: uiteindelijk maken we de grootste impact als niet alleen die ene activiteit een succes is, maar het totaalpakket ook goed op elkaar is afgestemd. Daarom organiseren we onze activiteiten op school altijd in nauw overleg met docenten. We brengen specifieke wensen in kaart en passen het programma daarop aan. We vertrekken vanuit bestaand materiaal, of beginnen helemaal op nul: maatwerk is voor ons geen enkel probleem. Sterker nog: dat vinden wij alleen maar leuk! Door de jaren heen hebben wij een breed netwerk opgebouwd van kunst- en educatieprofessionals in alle denkbare kunstdisciplines die ons helpen om op iedere school maatwerk te leveren. Zodat docenten op de dag zelf denken: dit is precies hoe ik het voor me zag. Én zodat leerlingen een onvergetelijke tijd hebben.

advertentie
advertentie