Afbeelding
Foto door cottonbro

Tips voor de grote zomerschoonmaak in huis!

Partnercontent

Het is weer zomer! Dit is voor veel mensen hét moment om vakantie te vieren, extra te luieren en het ritme en regelmaat van de rest van het jaar los te laten. Maar het is tegelijkertijd ook het moment van meer vrije tijd en dus meer tijd om de nodige klusjes in en om het huis te doen. Nu kom je eindelijk toe aan de klusjes die normaal gesproken blijven liggen. Begin de zomer(vakantie) goed door een grote zomerschoonmaak in huis te houden. Zo hoef je de rest van de vakantie nog maar weinig te doen en ziet het huis er weer piekfijn uit. Benieuwd hoe je die grote schoonmaak het beste kunt aanpakken? Lees dan snel verder voor enkele handige tips.

Koop goede schoonmaakproducten

Gebruik je eigenlijk altijd dezelfde producten bij het schoonmaken? Meestal simpelweg een combinatie van allesreiniger en groene zeep? Dan is het nu eens goed om in nieuwe schoonmaakproducten te investeren. Kwaliteit gaat hierbij meestal boven kwantiteit. Want hoewel echte professionele schoonmaakmiddelen ook extra veel geld kosten, doe je hier ook veel langer mee en geniet je van een beter en sneller resultaat. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar op de lange termijn ook geld.

Een ovenreiniger is bijvoorbeeld veel effectiever dan wanneer je met een sponsje en allesreiniger de hele aangedane oven probeert te reiniger. Je poetst je dan niet alleen een breuk, maar het resultaat is ook nog eens veel minder mooi. Met goede schoonmaakmiddelen weet je zeker dat het resultaat naar wens is en ben je ook nog eens veel minder tijd kwijt.

Ruim op en inventariseer

Hoe vaak is het jou wel niet gebeurd dat je iets kocht en er vervolgens thuis achter kwam dat je dit allang in huis had? Zonde en ook nog eens totaal onnodig. Daarom is het belangrijk dat je je huis eens in de zoveel tijd goed opruimt en inventariseert wat je al hebt liggen. Zo weet je op die zomerse dag bijvoorbeeld heel goed het opblaasbadje te vinden en koop je niet in al je impulsiviteit weer een nieuwe.

Geen zin om een hele dag op te ruimen? Verdeel de taken dan per dag. Probeer elke dag een nieuw gebied aan te pakken. Pak één dag de keuken aan, dan de woonkamer, dan de slaapkamers, dan de schuur en ten slotte de zolder. Op die manier is het beter te overzien en ben je niet uren achtereen bezig.

Laat iedereen meehelpen

Het voordeel van de zomer is dat niet alleen jij over meer vrije tijd beschikt, maar dat dit ook nog eens geldt voor de rest van het gezin. Daarom kunnen zij ook heel goed meehelpen om de woning zomerklaar te maken. Geef iedereen een eigen taak. Hoe sneller er wordt gewerkt, hoe meer tijd er over zal blijven om lekker te genieten van de vakantie. Op die manier gaat het werk niet alleen veel sneller, maar breng je de rest van het gezin ook nog eens het nodige verantwoordelijkheidsgevoel bij. 

advertentie
advertentie