De adembenemende piramides van Gizeh, vlakbij de hoofdstad Cairo
De adembenemende piramides van Gizeh, vlakbij de hoofdstad Cairo Foto Unsplash

Cultuur en Strandvakantie in Egypte

Partnercontent

Nu reizen weer volop mag en de meeste mensen zomervakantie hebben, kunt u dit misschien wel als inspiratie gebruiken voor een van uw reizen. Geen enkel ander land ter wereld heeft dezelfde combinatie van culturele en recreatieve mogelijkheden als Egypte. Bezoekers kunnen liggen op een van de prachtige zandstranden van het land, oude tempels of wereldberoemde musea bezoeken en de exotische onderwaterwereld verkennen, allemaal op dezelfde dag. Reizigers moeten niet vergeten om het visum voor Egypte aan te vragen, zodat zij na aankomst niet in de rij hoeven te staan.

Badplaatsen aan de Rode Zee

Een van de beroemdste badplaatsen van Egypte is Naama Bay in Sharm ash-Shaykh op het Sinaï-schiereiland. Hier vinden bezoekers uitgestrekte zandstranden aan de Rode Zee, die het hele jaar door een aangename temperatuur van meer dan 20 graden heeft. Als het wat avontuurlijker mag, kunnen bezoekers ook gebruik maken van de uitstekende duikmogelijkheden in het nabijgelegen Ras Mohammed National Park. Er worden hier verschillende duik- en snorkeltochten aangeboden, zodat bezoekers de omliggende koraalriffen kunnen verkennen. Er is een ruime keuze aan hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden in alle prijsklassen.

Voor wie iets meer luxe zoekt, is el-Guna, gelegen nabij Hurghada, een uitstekende optie. De stad werd in 1989 gesticht voor toerisme. Bezoekers worden hier goed bediend, want de stad van ongeveer 25.000 inwoners heeft meer dan 100 restaurants, een 18-holes golfbaan en een schijnbaar eindeloos aanbod aan vrijetijdsactiviteiten, zoals stand-up paddling, paardrijden, kajakken, woestijntochten of kitesurfen. Een uniek kenmerk van el-Guna is de nabijheid van de stad Luxor, met de wereldberoemde Vallei der Koningen en de Karnak Tempel. Dus ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken. De meeste accommodatie valt in de hogere prijsklassen, hoewel er ook enkele goedkopere opties zijn die zich vooral op kitesurfers richten.

Alexandrië

Een bezoek aan Alexandrië biedt de ideale gelegenheid om een vakantie aan zee te combineren met een ontdekking van de oude Egyptische cultuur. Het is de geboorteplaats en de zetel van de macht van de laatste vrouwelijke farao van het oude Egyptische Rijk, Cleopatra. De bewogen geschiedenis van de stad wordt weerspiegeld in het straatbeeld, waar oude monumenten uit de tijd van de farao’s worden afgewisseld met artefacten uit de Romeinse tijd. De stad heeft een verscheidenheid aan musea, paleizen en andere bezienswaardigheden en biedt ook een blik op de moderne Egyptische samenleving. Aangezien de stad aan de Middellandse Zee ligt, zijn er ook verschillende mooie zandstranden waar vakantiegangers en inwoners zich kunnen ontspannen. Vooral Mamoura Beach is erg populair. In de zomer zijn de temperaturen hier aangenamer dan aan de Rode Zee.

Om Egypte echt te leren kennen, zouden reizigers moeten overwegen verschillende plaatsen in het land te bezoeken. Met een visum voor Egypte mogen reizigers maximaal 30 dagen in het land doorbrengen, wat de mogelijkheid biedt om verschillende hoeken van het land te verkennen. Meer informatie over het visum vindt u aan het eind van dit artikel.

Bezienswaardigheden in Caïro 

Natuurlijk is een bezoek aan Caïro een must op elke vakantiereis naar Egypte. In de stad bevinden zich de meeste bezienswaardigheden van het land, zoals de piramiden en de Sfinx van Gizeh, het Egyptisch Museum of de al-Azhar Moskee. Deze historische artefacten zijn adembenemend en geven een unieke kijk op de geschiedenis van het oude Egypte. Bovendien is Caïro een dynamische kosmopolitische stad waar je weken zou kunnen doorbrengen zonder je ook maar een moment te vervelen. De dichtstbijzijnde badplaats vanuit Caïro is Ain Sukhna, gelegen op een afstand van ongeveer 120 km aan de Rode Zee. In de tijd van de farao’s bevond zich hier een haven, die enkele jaren geleden bij opgravingen werd ontdekt. Vandaag biedt Ain Sukhna schilderachtige en goed onderhouden stranden, goede hotels en al het andere wat men zich in een badplaats kan wensen. 

Visum aanvragen voor Egypte

 Voor een reis naar Egypte is een visum vereist. U kunt het visum na aankomst op de luchthaven aanvragen, maar het is veel handiger om een elektronisch visum voor Egypte vóór uw vertrek aan te vragen . Dit bespaart u de wachtrij op de luchthaven, die erg lang kan zijn. Het visum kan binnen enkele minuten worden aangevraagd met het online aanvraagformulier en is geldig voor een verblijf van 30 dagen in Egypte. Dit e-visum vereenvoudigt en versnelt de toegang tot Egypte en maakt vakantiereizen naar Egypte nog aangenamer.

advertentie
advertentie