Afbeelding
Foto Pexels

Een nieuwe douche: waar moet je rekening mee houden?

Partnercontent

De beste douche is wat je zoekt. De ideale douche kiezen is een essentieel onderdeel van de planning voor een totale verbouwing van de badkamer of een eenvoudige upgrade. We begrijpen dit. Uiteindelijk maakt het het verschil tussen een luxueuze douche en een kleine douche in een hoekje weggestopt.

We hebben een aantal richtlijnen opgesteld om je te helpen uitzoeken welke douche ideaal is, zodat je je niet hoeft af te vragen wat voor soort douche het beste is in jouw badkamer. 

Dit zijn drie dingen om in gedachten te houden als je een douche verbouwing plant.

Met deze drie aspecten moet je rekening houden als je je badkamer en je ideale douche plant:

Esthetiek: hier komen het ontwerp en de indeling van je badkamer samen. De muren en vloeren van je badkamer moeten geschilderd worden in een kleurenschema dat je toilet, douche en badmeubel aanvult, zodat een samenhangend geheel ontstaat. Om een samenhangend geheel te maken kun je voor je douchewand dezelfde witte tegel gebruiken als voor je spatwand.

Functionaliteit: met de eisen van jou en je gezin moet rekening gehouden worden bij de keuze van de aan te schaffen badkamertoestellen. Om de douche toegankelijker te maken voor mensen met een handicap, bijvoorbeeld, kun je grijpstangen of een krukje in de cabine plaatsen. 

Voor gedeelde badkamers wil je misschien een dubbele wasbak installeren of de toonbanken verbreden om meer mensen te kunnen ontvangen. Plan de herinrichting van je douche rond wie hem zal gebruiken en hoe ze hem zullen gebruiken.

Frameloze glazen panelen of deuren kunnen ruimte en licht in je badkamer brengen

Een glazen douchewand met een afgedichte deur helpt vocht in de badkamer te minimaliseren. 

Ook tegels bieden veel waarde in de badkamer: dit robuuste douchemateriaal is betaalbaar. Met het betegelen van een douche kun je je creativiteit en persoonlijkheid tentoonspreiden - gebruik mozaïektegels om kleur toe te voegen of zuiver witte tegels om je badkamer op te fleuren. Mits goed afgedicht is tegel waterafstotend en onderhoudsarm.

advertentie
advertentie