Afbeelding
Foto Shutterstock

Haal je scooterrijbewijs bij Verkeersschool Wesseldijk

Partnercontent

Word je of ben je 16 jaar, dan zit je vast te popelen om je rijbewijs te halen bij Verkeersschool Wesseldijk! Neem bijvoorbeeld scooterrijlessen en haal je scooterrijbewijs. Zo ga je verantwoord de weg op met je scooter en kun je veilig deelnemen in het verkeer. Bereid je voor met theorie- en praktijklessen en leer alle ins en outs over het scooter rijden zodat je helemaal klaar bent voor het praktijkexamen. Met een slagingspercentage van 98% heb je dankzij goed opgeleide instructeurs bij Wesseldijk de meeste kans op het behalen van je rijbewijs. Bovendien biedt Wesseldijk een ANWB-garantie door het berekenen van lage tarieven en het bieden van een hoge kwaliteit. Schrijf je nu in bij één van de verkeersscholen van Wesseldijk bij jou in de buurt en krijg les op een echte Vespa scooter. 

Voorbereiding op het theorie-examen

Om het praktijkexamen voor de scooter te kunnen afleggen, is het nodig om eerst je theoriecertificaat AM op zak te hebben. Hiervoor zul je eerst een theorie-examen afleggen, waarbij je 44 van de 50 vragen goed moet hebben. Geen zorgen, wij ondersteunen je met de voorbereiding door middel van lesmateriaal en klassikale uitleg. Kom naar de theorie trainingen op één van de locaties in Arnhem, Nijmegen, Ede of Tiel. Mocht je liever thuis willen studeren op een zelfstandige manier, dan kan dat ook met behulp van het ANWB-theorieboek. 

Voorbereiden op het praktijkexamen

Als je eenmaal het theorie-examen hebt gehaald, is het tijd om het praktijkexamen voor te bereiden. Kies de locatie bij jou in de buurt en plan je lessen in. Hoeveel lessen je precies nodig hebt, hangt van verschillende factoren af. Zo wordt er gekeken naar de leersnelheid, de rijvaardigheid en het verkeersinzicht. Gemiddeld genomen halen de meeste deelnemers hun scooterrijbewijs met ongeveer vier uur praktijkles. Tijdens de les leer je alles over het rijden met een scooter en hoe je op een verantwoorde manier je als brommerbestuurder moet deelnemen in het verkeer. Na de lessen ben je klaar voor het examen!

Slagen binnen een dag

Misschien ben je al in het bezit van een scooter en kun je niet wachten om op pad te gaan. Voordat je verantwoord en veilig de weg op kunt, is het noodzakelijk eerst te slagen voor je scooterrijbewijs. Na het behalen van het theorie-examen en het volgen van voldoende praktijklessen, is het tijd om vol zelfvertrouwen het praktijkexamen af te leggen. Dankzij de enthousiaste en goed opgeleide instructeurs is het bij ANWB Verkeersschool Wesseldijk mogelijk om je scooterrijbewijs binnen een dag te halen. Tijdens het examen word je getoetst op je rijvaardigheid, inzicht, verkeersveiligheid en voertuigbeheersing. Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in!

advertentie
advertentie