Afbeelding
Shutterstock

Kies bij klachten aan spieren en gewrichten voor fysiotherapie

Partnercontent

Hoe snel kies jij voor de hulp van een fysiotherapeut als Nieuw Groenendaal? Veel mensen kijken pijn aan spieren en gewrichten in eerste instantie enige tijd aan, in de hoop dat deze pijn uit zichzelf verdwijnt. In de praktijk blijkt dit lang niet altijd het geval te zijn. Een fysiotherapeut helpt mensen die moeite hebben met bewegen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan het verschil tussen een blessure na een val of bijvoorbeeld als gevolg van een sportwedstrijd en een verkeerde houding. Een verkeerde houding leidt onder meer tot pijn in de rug en nek. Uiterst vervelend! Voldoende reden om bij klachten aan spieren en gewrichten in een vroeg stadium hulp van een fysiotherapeut in te schakelen. Wanneer koos jij voor het laatst voor deze optie?

 Voordelen van de keuze voor fysiotherapie 

Wie voor fysiotherapie in Heemstede, Haarlem of bijvoorbeeld Heemskerk kiest, wordt geholpen met advies en doelgerichte oefeningen. Vaak start een fysiotherapeut bij het achterhalen van de bron van pijn. Dit doet de fysiotherapeut overigens niet altijd zelf; soms volgt een behandeling bij de fysiotherapeut nadat er door een huisarts een diagnose gesteld is. Advies is onder meer gericht op de wijze waarop je middels beweging zorgt voor een verlichting van de klachten aan spieren en gewrichten. Wat vaker wandelen, fietsen of bijvoorbeeld zwemmen kan een groot effect hebben op deze klachten.

Advies over het voorkomen van blessures

Fysiotherapie is niet uitsluitend gericht op het oplossen van pijntjes aan spieren en gewrichten. Je kunt ook voor fysiotherapie kiezen, wanneer je blessures wilt voorkomen. Mogelijk heb je in het verleden specifieke blessures gehad, die je in de toekomst tegen wilt gaan. Een goed voorbeeld: een overbelasting van spieren, doordat je te intensief bent gaan sporten. Een overbelasting komt onder meer regelmatig voor bij hardlopers. Laat een fysiotherapeut je adviseren over de wijze waarop je dergelijke blessures kunt voorkomen.

Doelgerichte oefeningen om pijn te verminderen

Naast het advies om pijntjes te verlichten, helpt een fysiotherapeut bij het samenstellen van een set aan oefeningen die specifiek gericht zijn op jouw klachten. Het helpt heel doelgericht voor een oplossing te zorgen. Niet altijd zal het mogelijk zijn om de klachten volledig te doen laten verdwijnen. Denk aan klachten die te maken hebben met ouderdom. In dit geval zijn de oefeningen die een fysiotherapeut aanbiedt gericht op het verminderen van deze klachten. Er zullen mensen die zeggen dat deze oefeningen ook online te vinden zijn. In de basis klopt die gedachte, met het verschil dat men de oefeningen hier niet voordoet. Een fysiotherapeut doet de oefening aan je voor, laat je deze vervolgens zelf uitvoeren en biedt advies over de wijze waarop je jezelf kunt verbeteren in de uitvoering hiervan. Een verkeerde uitvoering van oefeningen kan klachten aan spieren en gewrichten verergeren.  

advertentie
advertentie