Afbeelding
Foto door Tom Swinnen via Pexels

Hoe maak je je tuin winterklaar?

Partnercontent

Nu dat de zomer achter de rug is en het kouder begint te worden, zullen we minder gebruik maken van de tuin. Desondanks is het fijn dat de tuin er mooi en verzorgd uitziet. Dit kan voor elkaar gekregen worden door tijd en aandacht aan de tuin te besteden. Daarnaast het belangrijk om de tuin voor te bereiden op de komende winter. De herfst is het beste moment om dit te doen, omdat het buiten nog niet vriest. Wil jij weten hoe je de tuin winterklaar kunt maken? Lees dan snel verder, want in dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen!

Verzorg het groen in de tuin

Doordat we tijdens de koude dagen minder tijd in de tuin zullen besteden, is het belangrijk om de tuin in de herfst voor te bereiden op het strenge winter weer. Het is mogelijk dat er momenteel veel bladeren in de tuin liggen. Voordat je in de tuin aan de slag gaat, is het raadzaam om deze bladeren tijdelijk aan de kant te bezemen. Daarna kan het echte werk beginnen, waarbij de bloemen en planten een goed beginpunt zijn. Hierbij is het goed om het groen extra potgrond of zwarte aarde te geven. Potgrond en aarde bevatten namelijk veel voedingsstoffen en ze bevorderen de groei van het groen in de tuin. Dit is ook het moment om eventuele bloembollen te planten, zodat deze in het voorjaar kunnen bloeien. Wanneer dit gedaan is, kan het aarde met de gevallen bladeren beschermd worden tegen vorst. Nadat er voor de planten gezorgd is, kun je doorgaan naar meubelen, zoals de tuinbank. Afhankelijk het materiaal, is het raadzaam om dit eerst schoon te maken

Bescherm de tuinmeubelen

Naast de tuinbank is het mogelijk dat er vidaxl tuinstoelen en een tuintafel in de tuin staan. Ook hierbij is het goed om deze met een vochtige doek af te nemen. Heb je een tuinhuis of opslagruimte in de tuin? Dan kunnen de meubelen daar opgeslagen worden totdat het voorjaar weer aanbreekt. Heb je niet genoeg opslagruimte? Dan kunnen de meubels ook met een zeil bedekt worden. Op deze manier kunnen ze beschermd blijven tegen slechte weersomstandigheden. Wanneer de tuin klaar is, kun je de zorg van de tuin in het voorjaar weer oppakken. 

 Kortom, nu dat de herfst is aangebroken, is dit het juiste moment om de tuin winterklaar te maken. Hierbij is het goed om alvast bloembollen te planten en het overige groen extra potgrond of zwarte aarde te geven. Daarnaast is het raadzaam om de tuinmeubelen schoon te maken en te beschermen tegen het slechte weer.

advertentie
advertentie