Afbeelding
Foto Unsplash

De voordelen van een BHV-cursus: Waarom iedereen zich zou moeten laten certificeren

Partnercontent

Stel je voor: je bent aan het werk en plotseling is er brand. Je eerste instinct is om naar de dichtstbijzijnde uitgang te gaan, maar wat als er rook is? Wat als het vuur de weg blokkeert? Weet je wat je moet doen? Als je dat niet weet, maak je dan geen zorgen. Je kan het leren. En het is niet zo moeilijk als je denkt. Met een beetje training kan je de held van jouw werkplek worden. Dat klopt: we hebben het over bedrijfshulpverlening (BHV).

BHV-training is belangrijk voor iedereen, niet alleen voor hulpverleners of eerstehulpverleners. Er zijn namelijk veel voordelen te behalen bij het behalen van een certificaat. In dit artikel kijken we naar enkele topvoordelen van een BHV-cursus.

Wat is BHV?

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening. Het is niet een verplichte cursus, maar het is wel erg handig om deze cursus te volgen. Werkgevers zijn namelijk verplicht om een aantal BHV’ers in dienst te hebben. Ga jij voor de BHV-cursus of volg je de cursus juist op een fysieke locatie? Van alles is mogelijk!

Omdat je als BHV’er ongevallen kan voorkomen, je collega’s kan helpen tijdens noodsituaties en je weet hoe je moet handelen in noodsituaties, is het behalen van een BHV-cursus zeer waardevol. De cursus heeft niet alleen waarde voor je werk, maar ook voor je privéleven.

Wat zijn de voordelen van een BHV-cursus?

Zoals je misschien al weet, zijn er een hoop voordelen aan het behalen van een BHV-cursus. Een van de belangrijkste voordelen is dat je als BHV’er ongevallen kunt voorkomen. Je leert ook hoe je collega’s kan helpen tijdens noodsituaties en hoe je veiligheidstechnieken toepast in noodsituaties.

Je leert ook essentiële vaardigheden die van pas kunnen komen in je privéleven. Weet je bijvoorbeeld wat je moet doen wanneer er brand uitbreekt in huis? Dan ben je met een BHV-cursus goed voorbereid.

Hoe kan de BHV-cursus je helpen in je carrière?

Als werknemer wil je natuurlijk dat je werkgever ziet dat je betrokken bent bij de bedrijfscultuur en dat je bereid bent om in noodsituaties te helpen. Een BHV-certificaat laat zien dat je hier klaar voor bent.

En het is goed om te weten dat een BHV-certificaat ook goed staat op je cv. Het laat zien dat je bereid bent om in noodsituaties te handelen en dat je betrokken bent bij de veiligheid van je collega’s. Daarnaast is het ook handig voor je privéleven. Als er een noodsituatie ontstaat, dan weet je hoe je moet handelen.

Welke vaardigheden leert de BHV-training je?

Tijdens de BHV-opleiding leer je hoe je handelt in noodsituaties, wat je moet doen tijdens brand, hoe je eerste hulp verleent. Dit lijkt misschien veel, maar de opleiding is zo uitgebreid mogelijk opgezet, zodat je op elke situatie bent voorbereid.

Naast de praktische vaardigheden die je leert, leer je tijdens de BHV-opleiding ook hoe je rustig kunt blijven in noodsituaties. Dit is een belangrijke vaardigheid om niet alleen op het werk te hebben, maar ook in je persoonlijke leven. Als je kalm kan blijven in een crisis, kun je betere beslissingen nemen en uiteindelijk jezelf en je omgeving veilig houden.

Hoe kan de BHV-cursus je helpen in jouw persoonlijke leven?

BHV-training is niet alleen maar nuttig voor je op het werk, maar ook in jouw privéleven. Als er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurt in huis of in de buurt, dan weet je precies wat je moet doen. Ook kan je in geval van een noodsituatie altijd helpen, omdat je weet hoe je moet handelen. Dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de mensen om je heen.

advertentie
advertentie