Afbeelding
Foto Pexels

Waarom jij een PVC vloer moet nemen

Partnercontent

Zit jouw houten vloer onder de vlekken en krassen? Is deze niet meer wat het ooit geweest is? Dan is pvc een goed alternatief voor jou. Een vloer die niet alleen duurzamer is, maar ook bestendig is tegen alles wat de vloer vies en lelijk kan maken. Ideaal dus als je kinderen hebt. En je hoeft niet bang te zijn dat de vloer niet kan voldoen aan het uiterlijk dat jij wil, er zijn namelijk een hele hoop opties waar je uit kan kiezen. Ben je benieuwd naar alles pvc gerelateerd? Lees dan gauw verder. 

Wat is pvc precies? 

Eigenlijk is pvc niets anders dan een bepaald soort kunststof. Het voordeel van dit materiaal is dat je er van alles mee kan maken. Je kan een visgraat vloer laten leggen, je kan pvc vloertegels laten leggen of zelfs voor click pvc gaan. Welke keuze je ook maakt, het kan helemaal voldoen aan het uiterlijk dat jij eigenlijk in eerste instantie met een duurder materiaal voor ogen had. 

Wat zijn de voordelen van pvc? 

Naast het feit dat pvc veel gedaantes kan aannemen, heeft het materiaal ook nog heel veel andere voordelen. Het eerste is dat het materiaal enorm waterbestendig is. Niet zoals bij houten vloeren, waarin vloeistoffen erin kunnen trekken en dingen als rode wijn bijvoorbeeld vlekken kunnen maken, heeft pvc hier helemaal geen last van. Je kan er van alles op laten vallen, en met een simpele dweil heb je dit er zo vanaf geveegd. 

Hetzelfde geldt voor krassen. Zeker wanneer je kinderen hebt, kan er nog wel eens van alles over de vloer worden gesleept en gegooid. In een houten vloer krijg je dan al gauw krassen en groeven die de vloer flink kunnen beschadigen. Bij pvc is dat niet het geval. Hier kan je al heel gauw van alles doen zonder dat het een effect heeft op de vloer. Zowel de waterbestendigheid als de krasbestendigheid zorgen er ook voor dat je dus heel lang met de vloer kan blijven leven en je deze niet gauw hoeft te vervangen. De duurzaamheid is daarmee uniek in zijn soort en zeker een reden om pvc aan te schaffen.

Ook heeft pvc een hele goede warmtebestendigheid. Het materiaal kan warmte heel goed vasthouden. Het is daarom dan ook de perfecte combinatie met vloerverwarming. Deze hoef je niet eens zo heel hoog aan te zetten om toch te zorgen dat de voetjes lekker verwarmd worden. 


Hoe leg ik pvc in huis? 

Wanneer je nog niet helemaal gewend bent om vloeren aan te leggen, is het sowieso aan te raden om iemand in te huren die de vloer bij je plaatst. Wil je het toch zelf doen, dan is click pvc waarschijnlijk het makkelijkste om mee te starten. Eigenlijk net als laminaat, zit er een kliksysteem in waarmee je de vloeren gemakkelijk aan elkaar kan leggen. Kies je er eerder voor om de hele vloer van egaal pvc te voorzien? Dan moet je er voor zorgen dat de vloer aan een zeer egale ondergrond kan worden vastgelijmd. Overigens zijn beide vormen helemaal prima om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. 

advertentie
advertentie