Afbeelding
Eigen Foto

Finale HIT 2021 met online expositie

Podiumkunsten

HAARLEM In het Hart Café worden dinsdag 6 juli de winnaars van de 74e editie van het Haarlems Interscholair Toernooi (HIT) bekend gemaakt. Deze bekendmaking gaat gepaard met de opening van een online expositie, waarin ook videoregistraties vanuit het Patronaat te zien zijn. 

Zo’n honderd leerlingen van tien middelbare scholen in Haarlem, Heemstede, Aerdenhout en Bloemendaal ontwikkelden de afgelopen maanden hun kunsten met inspirerende masterclasses en begeleiding van professionals. De disciplines waarin wordt deelgenomen zijn: dans, muziek, theater, spoken word, fashion, beeldende kunst en beeld en geluid.

Talentontwikkeling staat bij het HIT centraal. Tijdens de HIT MasterClasses ontmoeten de jonge makers elkaar en worden ze begeleid door hun coaches. Dit zijn ervaren professionals en professionals in opleiding. De leerlingen zijn de afgelopen maanden geïnspireerd, geënthousiasmeerd én kregen een indruk van het leven van een kunstenaar of artiest.

Donderdag 1 juli is HIT de hele dag in het Patronaat te vinden. Iedere deelnemer die dat wil kan die dag het podium beklimmen. Hiervan worden videoregistraties gemaakt. Deze registraties komen samen op een online expositie die dinsdag 6 juli wordt geopend met de bekendmaking van de winnaars van HIT 2021 in het Hart Café. Vanaf dat moment zijn alle kunstwerken en optredens van HIT 2021 te zien op de website: www.hit-haarlem.nl.

advertentie
advertentie