Afbeelding
ANNE REITSMA

Voorstelling ‘Speelbeesten II’ van Maartje & Kine in de Luifel

Podiumkunsten

HEEMSTEDE Maartje & Kine geven vrijdag 20 mei om 20.15 uur in Theater De Luifel, Herenweg 96, de voorstelling ‘Speelbeesten II, een muzikaal avontuur’. Dit is de laatste voorstelling van dit seizoen van Podia Heemstede.

Net toen Maartje & Kine op het punt stonden om de wereld te veroveren met een nieuwe theatershow, brak corona uit en ging er een streep door 120 voorstellingen. Midden in de lockdown, namen ze het besluit om met een krakkemikkig bestelbusje vol instrumenten naar Kine’s thuisland Noorwegen te rijden. Speelbeesten II is het resultaat van de vele belevenissen van het duo in de Noorse wildernis. 

Onderweg leerden ze onder andere de joik, het traditionele gezang van de inheems Noorse Sámi en de kulokke, een oeroude zangtechniek om koeien te lokken in de bergen. Eenmaal op de eindbestemming, de berghut van Kine’s ouders, en bij temperaturen van min 35 zijn de twee multi-instrumentalisten (drums,viool, piano, accordeon en nog veel meer) op zoek gegaan naar muzikale verdieping. In de sneeuwwitte betoverende omgeving schreven Maartje de Boer & Kine Handlykken ook over onderwerpen die niet eerder zo persoonlijk waren. De ontbrekende kinderwens, stukgelopen relaties en beginnende dementie bij een van de ouders komen terug in Speelbeesten II. Persoonlijk dus, maar ook gedurfd, veelzijdig en zoals altijd met veelzang, komedie, dans, humor en animaties. Een topavond uit voor volwassenen, maar ook al leuk voor kinderen vanaf een jaar of tien.

Informatie en kaarten: www.podiaheemstee.nl 

advertentie