Afbeelding
pr

Yvonne Weijers zingt gedichten van Elly de Waard in Het Oude Slot in Heemstede

Podiumkunsten

HEEMSTEDE Componist Cees Thissen, dichter Elly de Waard en Yvonne Weijers hebben de handen ineengeslagen om een uniek muziektheaterproject te realiseren met het leven en werk van Elly in de hoofdrol. Zondag 30 oktober geven zij een voorstelling in Het Oude Slot in Heemstede.

Elly de Waard (1940) is een van de belangrijke dichters van Nederland. Zij was in de jaren ’70 pionier in de popjournalistiek. Zij richtte De Nieuwe Wilden op, waarmee ze vrouwen stem gaf in de poëzie. Als voorvechter van de vrije liefde zette zij haar passie voor vrouwen op papier lang voordat dat vanzelfsprekend was.

DE VOORSTELLING Uit haar enorme oeuvre zijn zestien gedichten geselecteerd. Cees Thissen heeft deze getransformeerd tot prachtige kleinkunst: samensmelting van muziek en poëzie. De teksten gaan over verlangen, erotiek, afscheid en de natuur. In de concerten neemt Yvonne de bezoekers mee in deze muzikale vertelling, samen met Mark van der Feen op piano, Peter Bjørnild op contrabas en Erik van der Weijden op saxofoon. Het geheel wordt geïllustreerd met fotografie van Geek Zwetsloot en audiofragmenten met openhartige uitspraken van de dichter.

“Tijdens deze lange warme zomer hebben wij hard gewerkt en nu zijn we zo ver dat de voorstellingen gepland zijn, de website klaar is en de kaartverkoop kan starten. We hebben dan ook veel zin om te gaan optreden”, aldus Weijers.

Na Heemstede zijn er nog voorstellingen op vrijdag 18 november in Sociëteit De Vereeniging in Haarlem. Zondag 20 november in De Cultuurkoepel in Heiloo en vrijdag 2 december staan zij in Theater De Nieuwe HKL in Amsterdam.


Afbeelding
advertentie
advertentie