Demonstratievakken bij Beahuis & Bloemenhovekliniek doen hun werk

20 mei, 12:50 Politiek
Joost Verhagen
Afbeelding

HAARLEM De demonstratievakken bij Beahuis & Bloemenhovekliniek hebben er voor gezorgd dat er geen bezoekers van de kliniek meer worden lastiggevallen en geïntimideerd door demonstranten. Dat is de conclusie van het Haarlemse college, drie maanden na het invoeren van de demonstratievakken bij de abortuskliniek die op de grens van Haarlem en Heemstede ligt. Bij de Heemsteedse ingang van de kliniek is er al geruime tijd een bufferzone.

De demonstratievakken aan de Claus Sluterweg werden tijdens de manifestaties van eind februari voor het eerst op een afstand van 25 meter van de Haarlemse ingang van de kliniek geplaatst, nadat er vorige zomer vanuit de directie noodsignalen bij de gemeente kwamen over aanhoudende intimidatie van bezoekers. Hierop besloot de burgemeester eerst onderzoek te doen. De raad nam vervolgens een motie aan om een bufferzone in te stellen ter bescherming van de cliënten op 25 meter van de ingang van de kliniek. Burgemeester Jos Wienen zei half februari tijdens een spoeddebat dat werd aangevraagd door de oppositie toe om deze maatregel binnen 3 tot 6 maanden opnieuw met de raad te bespreken. Wienen zei toe dat daarin ook de bevindingen dat de beto..

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 27 sep, 10:49 Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 20 sep, 10:30 Steeds meer laadpalen, maar kan dat niet anders?
PREMIUM
Afbeelding
Overig 13 sep, 15:19 Lekker onbespied leven is een utopie geworden: ‘al scoort Heemstede middelmatig’
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 4 sep, 11:29 Eisen aan rijscholen om wachttijden te verkorten
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 29 aug, 08:44 Steeds meer mensen worden ouder dan 100 jaar
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 13 aug, 11:16 Zakkenrollers vooral actief op festival en in winkelstraat

Mis niks, lees alles van Heemstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Heemstede en omliggende plaatsen met Heemsteedse Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Heemsteedse Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Heemstede.