Vertegenwoordigers van D66, HBB, VVD, CDA, PvdA en GroenLinks in debat met inwoners van Heemstede
Vertegenwoordigers van D66, HBB, VVD, CDA, PvdA en GroenLinks in debat met inwoners van Heemstede Ellen Toledo
De raad op straat

Aftrap politiek jaar met zeepkistdebat

Politiek

HEEMSTEDE Op de Binnenweg ter hoogte van Boekhandel Blokker werd zaterdag 1 oktober een zeepkistdebat gehouden tussen vertegenwoordigers van de Heemsteedse politieke partijen GroenLinks, D66, CDA, VVD, PvdA, HBB en inwoners van Heemstede. 

Ellen Toledo

Het debat werd evenals het eerste zeepkistdebat dat kort voor de gemeenteraadsverkiezingen werd gehouden, georganiseerd door Jeanine van Ooijen en Pim Prins van de Facebookgroep Politiek Café Heemstede. Jeanine van Ooijen vertelt. “We hebben nu met name ook nieuwe, jonge raadsleden op de zeepkistjes staan, zodat die zich ook kunnen introduceren”. 

VLUCHTELINGEN Het debat werd in goede banen geleid door Jaap Verschoor. Nadat de raadsleden door hem aan het publiek waren voorgesteld, kreeg elke partij de gelegenheid om in één minuut te vertellen wat een half jaar na de verkiezingen de speerpunten zijn van hun partij en hoe zij, of hun partij, die denken te verwezenlijken. Daarna mochten de toehoorders vragen stellen. De eerste vraag betrof de opvang van vluchtelingen en statushouders en of de raadsleden er voorstander van zijn deze mensen op meerdere locaties in Heemstede op te vangen. “Als blijkt dat we moeten uitbreiden omdat er niet genoeg plek is, dan doen we dat”, aldus een raadslid. 

LANCKHORSTLAAN Een andere vraag ging over de renovatie van de Lanckhorstlaan, die volgens de vraagsteller pas was opgeknapt. Een raadslid vroeg hoe hij aan dit nieuws kwam, want dit was haar niet bekend. Er was wél een plan om het fietspad van de Zandvoortselaan op te knappen. Een andere dorpsbewoner vertelde zich enorm te ergeren aan het drukke verkeer op de Binnenweg en opperde de winkelstraat af te sluiten voor autoverkeer. De raadsleden waren het er mee eens dat het anders en veiliger kon, maar autovrij was volgens hen niet de oplossing. Iemand anders vertelde dat hij de laatste jaren geen blauw meer zag op straat. “Ik zie fietsers en automobilisten met een telefoon aan het oor. Waar is de controle gebleven?”. “En hoe denken jullie het verenigingsleven die het erg moeilijk heeft in stand te kunnen houden”, wilde een inwoonster van de raadsleden weten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie