Afbeelding
Bert Westendorp

Opbouwen en recreëren in strandhuisjes weer toegestaan

Recreatie

ZANDVOORT Goed nieuws voor eigenaren van strandhuisjes. Gisteren is besloten dat in de kustgemeenten Zandvoort, Bloemendaal, Velsen, Wijk aan Zee (Beverwijk) en Heemskerk eigenaren van strandhuisjes onder strikte voorwaarden hun strandhuisjes mogen opbouwen. Dit heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio, Marianne Schuurmans heeft vrijdagmiddag besloten, na overleg met de burgemeester van de kustgemeenten. 

Met deze maatregelen wordt grote drukte op de stranden voorkomen op het moment dat de maatregelen eventueel in de toekomst worden versoepeld.

Daarnaast is besloten om eigenaren van strandhuisjes met eigen vaste sanitair onder strikte voorwaarden ontheffing te verlenen om in hun huisjes te recreëren. De verenigingen van eigenaren moeten een protocol indienen bij de betrokken gemeenten om in aanmerking te komen voor de ontheffing. In het protocol moet duidelijk worden gemaakt hoe ze de landelijke maatregelen borgen. Denk hierbij onder andere aan het in acht nemen van de 1,5 meter, het gefaseerd opbouwen, toezicht op de reeds opgebouwde huisjes en het verbod op samenkomsten. Ook moeten afspraken gemaakt worden over de handhaving van deze voorwaarden.

Eigenaren van een strandhuisje zónder vaste sanitaire voorzieningen komen op dit moment nog niet in aanmerking voor de ontheffing, omdat landelijk nog een verbod geldt voor gebruik van gedeelde sanitaire voorzieningen in verband met besmettingsgevaar.

Eerder plaatste Nieuwsblad IJmuiden een artikel over het verbod op het plaatsen van strandhuisjes en over huisjes die er al staan en niet mochten worden bezocht en gebruikt. Dit uiteraard in verband met de Coronacrisis. Klik hier om dit Premium artikel te lezen.

advertentie
advertentie