Een beetje lucht voor horeca-ondernemers: ‘hoop op verruiming maatregelen’

12 mei, 10:35 Recreatie
Bert Westendorp
Het maximum aantal personen op de buitenterrassen wordt tijdens de betere voorjaarsdagen al snel bereikt op het Zandvoortse strand.
Het maximum aantal personen op de buitenterrassen wordt tijdens de betere voorjaarsdagen al snel bereikt op het Zandvoortse strand.

ZANDVOORT De zilte zeelucht vermengd zich met de geur van gebakken vis. Op het strand van Zandvoort is het deze meivakantie redelijk druk. Gronings dialect klinkt op de boulevard. Om even over twaalf nestelen zich de eerste gasten op de paviljoens. Het mag weer sinds een aantal weken. Weliswaar met veel restricties, maar vanaf twaalf tot zes uur in de namiddag kunnen de mensen op het buitenterras weer wat bestellen. En daar wordt druk gebruik van gemaakt. De lentezon nodigt uit tot een glaasje witte wijn of rosé. Weliswaar met niet meer dan vijftig personen op een terras, maar het is wat.

BELANGRIJKE ROL De Vereniging van Strandpachters Zandvoort speelt een belangrijke rol in overleg met gemeente, waterschap en andere instanties. Er zijn 34 paviljoens aangesloten bij de vereniging. Bestuurslid Huig Molenaar is eigenaar van strandpaviljoen Thalassa en laat ook via het paviljoen zijn betrokkenheid tonen tot het Zandvoortse strandleven. In 2018 mocht Molenaar de titel ‘Beste strandpaviljoen van de Nederlandse kust’ in ontvangst nemen. Ook is Thalassa in het bezit van de ‘Gouden Green Key’, een internationaal keurmerk voor bedrijven die op duurzame wijze zaken doen.

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 4 okt, 11:50 Duizenden werklozen maar geen personeel
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 27 sep, 10:49 Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 20 sep, 10:30 Steeds meer laadpalen, maar kan dat niet anders?
PREMIUM
Afbeelding
Overig 13 sep, 15:19 Lekker onbespied leven is een utopie geworden: ‘al scoort Heemstede middelmatig’
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 4 sep, 11:29 Eisen aan rijscholen om wachttijden te verkorten
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 29 aug, 08:44 Steeds meer mensen worden ouder dan 100 jaar

Mis niks, lees alles van Heemstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Heemstede en omliggende plaatsen met Heemsteedse Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Heemsteedse Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Heemstede.