Gemengde gevoelens horeca over eerste versoepelingen

22 mei, 07:00 Recreatie
ANP
De versoepelingen zijn een eerste stap.
De versoepelingen zijn een eerste stap.

HEEMSTEDE Horecazaken in heel Nederland mogen na ruim een half jaar sluiting weer gasten ontvangen op het terras. Toch blijven er verschillende regels en beperkingen gelden waar gelegenheden zich aan moeten houden. Hoe vergaat het de horeca-ondernemers?

Voor veel horecaondernemers was het een bijzonder moment om weer gasten te mogen ontvangen. Eindelijk weer (een beetje) terug naar normaal. “De versoepelingen zijn een eerste stap, maar wel één met gemengde gevoelens”, benadrukt een woordvoerder van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). “Want niet ieder café of restaurant heeft een terras. En het blijft een uitdaging om een onderneming zó in te richten dat zowel de regels correct worden gevolgd als de optimale bezetting behaald”, aldus de KHN.

Heemstede is een grote horecagemeente met 183 restaurants op 5 kilometer afstand. Op diezelfde afstand zijn in Heemstede zijn 74 cafés te vinden tegenover 62 cafés als landelijk gemiddelde. De horecasector beslaat ongeveer 2 procent..

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 27 sep, 10:49 Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 20 sep, 10:30 Steeds meer laadpalen, maar kan dat niet anders?
PREMIUM
Afbeelding
Overig 13 sep, 15:19 Lekker onbespied leven is een utopie geworden: ‘al scoort Heemstede middelmatig’
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 4 sep, 11:29 Eisen aan rijscholen om wachttijden te verkorten
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 29 aug, 08:44 Steeds meer mensen worden ouder dan 100 jaar
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 13 aug, 11:16 Zakkenrollers vooral actief op festival en in winkelstraat

Mis niks, lees alles van Heemstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Heemstede en omliggende plaatsen met Heemsteedse Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Heemsteedse Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Heemstede.