Afbeelding
Park Sandevoerde

Sandevoerde: familiecamping moet na 70 jaar wijken

Recreatie

ZANDVOORT Camping Sandevoerde, een camping voor de ‘gewone’ burger wordt opgedoekt. De familiecamping in Zandvoort, waar al vijf generaties genieten van de natuur, het strand en het dorp moet plaatsmaken voor een andere bestemming. 

Volgens de vereniging van camping Sandevoerde winnen dure en chique vakantieparken het van de gewone camping, waardoor de diversiteit zal verdwijnen. In 1997 heeft de plaatselijke kerk camping Sandevoerde voor een symbolisch bedrag verkocht. Naar verluidt zou de nieuwe eigenaar met de verkoop miljoenen winst maken en moeten de campingbewoners nu plaatsmaken voor een chique vakantiepark. Veertien dagen voor de opening van het campingseizoen heeft een deel van de bewoners al de mededeling gehad dat ze per direct moeten vertrekken. Dit in tegenstelling tot recente beloftes over het mogen blijven bestaan van de camping.

SAAMHORIGHEID “Als gevolg hiervan zijn campingbewoners gaan investeren in nieuwe caravans. Velen hebben hier hun hele spaargeld ingestoken of hebben hiervoor een lening afgesloten, dit geld raken ze nu kwijt.”, aldus de vereniging van camping Sandevoerde, die de belangen behartigt van alle campingbewoners. Volgens de vereniging Sandevoerde wordt er geen rekening gehouden met gewone (stads)burgers die het eveneens nodig hebben om te kunnen ontspannen in de natuur en in een andere omgeving. “Velen hebben thuis geen buiten en nog meer ontvluchten de stadse hectiek om op de camping te kunnen ontspannen. Veel ouderen verblijven ook het hele seizoen op de camping waardoor ze aanspraak hebben en niet vereenzamen. Dit gebeurt allemaal op de camping waar alle rangen en standen al ruim 70 jaar naast elkaar genieten van het campingleven. Hier staat ‘tante Bep’ uit de Jordaan gewoon gezellig naast een ondernemer, een jong gezin naast een alleenstaande 80-jarige, waardoor er een fantastische saamhorigheid en diversiteit is.”, aldus de vereniging Sandevoerde. 

GROTE GELD Er is een vereniging en wordt geld ingezameld om zo een advocaat te kunnen betalen die de campingbewoners juridisch bijstaat. “Op deze manier hopen we nog een klein beetje weerstand te kunnen bieden want we zijn ten einde raad omdat niemand ons helpt. We vechten voor het behoud van onze camping maar vooralsnog lijkt het grote geld te gaan winnen”, aldus een campingbewoner.

advertentie
advertentie