Afbeelding
Park Sandevoerde

Recreanten Park Sandevoerde in actie voor behoud van hun park/camping

Recreatie

ZANDVOORT Vele campings en vakantieparken in Nederland zijn door roofinvesteerders opgekocht en nog meer worden er bedreigd. Ook campingpark Sandevoerde in Zandvoort is opgekocht. Recreanten die daar vaak al tientallen jaren verblijven moeten nu het veld ruimen. Daarom houden zij op zaterdag 11 juni een landelijke actie. 

Recreanten van campingpark Sandevoerde gaan per touringcar naar Den Haag om daar samen met overige campings en vakantieparken die het zelfde onrecht wordt aangedaan en de SP te demonstreren. De laatste familie-camping in Zandvoort, waar al vijf generaties genieten van de natuur, het strand en het dorp moet plaatsmaken voor het grote geld. De actievoerders zeggen: “Er wordt geen rekening gehouden met de gewone (stads)burgers die het ook nodig hebben om te kunnen ontspannen in de natuur en in een andere omgeving. Velen hebben thuis geen buiten en nog meer ontvluchten de stadshectiek om op de camping te kunnen ontspannen. Veel ouderen verblijven ook het hele seizoen op de camping waardoor ze aanspraak hebben en niet vereenzamen. Dit gebeurt allemaal op de camping waar alle rangen en standen ruim 70 jaar naast elkaar genieten van het campingleven. Hier staat ‘tante Bep’ uit de Jordaan gewoon gezellig naast een ondernemer, een jong gezin naast een alleenstaande 80-jarige, waardoor er een fantastische samenhorigheid en diversiteit is.”

De actievoerders roepen samen ook het kabinet op om het opkopen van vakantieparken en campings te stoppen, en roepen op om op 11 juni naar de landelijke demonstratie van de SP te gaan. SP-Kamerlid Sandra Beckerman: “Alleen samen kunnen wij een vuist maken tegen roofinvesteerders. Poen gaat nu vaak boven fatsoen. Het wijken voor de rijken moet stoppen. Actie is hard nodig om dit kabinet te laten zien dat je mensen niet kunt wegjagen.”

De SP wil de rechten van recreanten vergroten en de opkoop van vakantieparken aan banden leggen, en doet deze voorstellen in de Tweede Kamer in het debat in de week na de demonstratie. De demonstratie wordt mede georganiseerd door Stichting Recreantenrecht en Recreanten in Actie.

advertentie
advertentie