Afbeelding
Eigen Foto

Katrijne Bezemer gaat in De Kapel in op ‘De Gulden Regel’

Religie

BLOEMENDAAL Katrijne Bezemer geeft zondag 26 juni vanaf 10.30 uur in De Kapel (Potgieterweg 4) een lezing met als thema: De Gulden Regel uitgebreid.

De Gulden Regel wordt kort samengevat als: “behandel anderen zoals je zelf door hen behandeld wilt worden”, een opdracht die in diverse culturen, religies en filosofische bronnen te vinden is. Van Confucius die het een regel voor correct gedrag vond, tot Jezus die over een goddelijke opdracht sprak. De regel vraagt om sympathie wat inhoudt dat twee partijen zich met elkaar moeten verstaan. Want herken je in die ander jezelf? 

Is De Gulden Regel ook uit te breiden. Kun je niet ook sympathie voelen voor dieren of planten? Kun je jezelf niet ook in een dier inleven en je voorstellen hoe de plant iets beleeft? Bezemer bespreekt de geschiedenis van bestaande benaderingen, en speculeert over de toekomstige toepassingen.

Drs. Katrijne Bezemer is historicus en theoloog. Zij is werkzaam als voorganger bij Vrijzinnigen Nederland, in De Kapel in Bloemendaal en in Vrijzinnig Centrum De Hoeksteen in Voorburg. Haar speciale interessegebieden zijn de gnosis en de mystiek. Van haar hand verscheen in 2011 ‘Op weg met de gnosis een alternatief christendom’, 

De lezing is vrij toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Kijk voor meer informatie op www.dekapel-bloemendaal.nl

advertentie
advertentie