De haat-liefdeverhouding met het pontje

3 aug, 09:00 Verkeer en vervoer
Renée Heijmans
Op zomerse dagen is het druk bij veerpont Ome Piet
Op zomerse dagen is het druk bij veerpont Ome Piet

HAARLEMMERMEER Een pontje heeft iets aantrekkelijks, maar aan de andere is het ook een vervoersmiddel om naar de overkant te komen. Haarlemmermeer telt op dit gebied drie belangrijke verbindingen. Ze komen regelmatig in het nieuws. Positief en negatief. Een overzicht van een haat-liefdeverhouding.

THEEHUIS CRUQUIUS - ZUIDSCHALKWIJKERWEG Bij het begin van het vaarseizoen van Pontje Cruquius was de sfeer prima. Na twee moeizame coronajaren van de populaire fiets- en voetgangersverbinding tussen de Haarlemse Zuid-Schalkwijkerweg en Theehuis Cruquius vaart De Groene Stroomboot weer dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. De schippers hopen op hun oude score te komen: 15.000 mensen overzetten tussen april en 1 oktober. Het begin was goed: de eerste week werden al 1010 passagiers overgezet.

Dit voorjaar zijn acht nieuwe aspirant-schippers aan boord gekomen. In de afgelopen wintermaanden hebben het pontje en de twee steigers een opknapbeurt gehad. Ook de omgeving is aangepakt. Op het oude Tjade-terrein, op de kop van het Spaarne zijn prachtige..

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 27 sep, 10:49 Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 20 sep, 10:30 Steeds meer laadpalen, maar kan dat niet anders?
PREMIUM
Afbeelding
Overig 13 sep, 15:19 Lekker onbespied leven is een utopie geworden: ‘al scoort Heemstede middelmatig’
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 4 sep, 11:29 Eisen aan rijscholen om wachttijden te verkorten
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 29 aug, 08:44 Steeds meer mensen worden ouder dan 100 jaar
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 13 aug, 11:16 Zakkenrollers vooral actief op festival en in winkelstraat

Mis niks, lees alles van Heemstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Heemstede en omliggende plaatsen met Heemsteedse Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Heemsteedse Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Heemstede.