Nog maximaal een weekje afgesloten.
Nog maximaal een weekje afgesloten. Joop Touw / BDU
Uiterlijk 1 september weer open

Burgemeester Van Rappardlaan afgesloten

Verkeer en vervoer

HEEMSTEDE De gemeente heeft maandag 15 augustus de Burgemeester Van Rappardlaan afgesloten voor alle verkeer, ook voor wandelaars. Vanwege het gevaar van spontaan vallende boomtakken is vanuit veiligheidsoogpunt dit besluit genomen.

Inmiddels is duidelijk hoelang de werkzaamheden gaan duren. Het snoeien gaat tot uiterlijk 1 september duren. De laan is tot dat moment afgesloten vanaf de kruising met de Vrijheidsdreef tot vlakbij de kruising Sparrenlaan en Bosbeeklaan. De afsluiting staat met borden aangegeven. Een omleidingsroute is aangegeven.  

Toezichthouder Kenneth Abercrombie ziet de oorzaak van de takbreuk in de aanhoudende droogte. Het hout is erg bros en breekbaar geworden. Restaurant Groenendaal, Speeltuin Groenendaal, de woningen en Kinderboerderij ’t Molentje blijven bereikbaar vanaf de ingang Bosbeeklaan. De parkeerplaats bij de kinderboerderij en de ingang Adriennelaan zijn dicht. De klaphekken in het bos grenzend aan de Burgemeester Van Rappardlaan heeft de gemeente uit voorzorg ook gesloten.

advertentie
advertentie