Afbeelding
Eigen Foto

De Smaak van Heemstede nu ook thuis bezorgd

7 april 2020 om 07:00 Winkels

HEEMSTEDE De Heemsteedse winkeliers maken samen met vrijwilligers een vuist tegen het coronavirus in Heemstede. Onder de naam 'De Smaak van Heemstede' biedt een aantal speciaalzaken een foodbox aan vol heerlijke en eerlijke lekkernijen die op bestelling voor de deur op de stoep wordt bezorgd. Door korte ketens te gebruiken wordt bovendien een duurzame bijdrage geleverd aan het milieu.

In uitzonderlijke tijden ontstaan vaak de mooiste nieuwe initiatieven. Iedereen is op één of andere manier gedupeerd en geraakt door het cornavirus. Werk (en inkomen) dat wegvalt, kinderen die van school thuis moeten blijven, sociale isolatie en zorg om de gezondheid van je omgeving, je eigen gezin en kwetsbare ouders. Sommigen hebben nauwelijks nog (of geen) werk en anderen juist de klok rond werken. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeg gehamsterd, kunnen lokale winkeliers hun mooie, vaak lokaal geproduceerde, waar niet kwijt. Om in Heemstede een vuist te maken tegen de coronacrisis hebben Slagerij Vreeburg, Keurslager Peter van der Geest, Boulangerie Oscar, Traitteur De Pasta Box, Alexanderhoeve kaas, GrapeDistrict, Brantjes Wijn, Menno Vreeburg Catering en 'goede buur' De Kroon Horecavers uit Haarlem zich verenigt. Samen bieden deze speciaalzaken een foodbox vol heerlijke en eerlijke lekkernijen aan die op bestelling thuis wordt bezorgd. Ze worden daarbij geholpen door de 'vrienden' restaurant De Heerlijkheid, Retail Republic en Van Assema Drukkerij.

Initiatiefnemer Esmée Beekman laat weten: "Als Heemstedenaar en 'food fan' heb ik belangeloos het fantastische landelijk initiatief #supportyourlocalsNL omarmt. Samen met lokale winkeliers stellen wij onder de naam 'De Smaak van Heemstede' met veel liefde overheerlijke foodboxen samen waar iedereen blij van wordt. Zo helpen wij onze ondernemers die in deze moeilijke tijd omzet zien wegvallen de crisis door. En door korte ketens tussen consument en producent te hanteren leveren we bovendien een duurzame bijdrage aan het milieu."

De foodboxen zijn in korte tijd razend populair geworden binnen Heemstede. "De afgelopen week hebben we de eerste 135 foodboxen bezorgd en de Paassbrunch box voor komend weekend is inmiddels al 145 keer besteld. De reacties zijn super enthousiast, zowel vooraf over het initiatief als bij ontvangst van de box. Mijn whatsapp en Facebook ontplofte donderdag bij het afleveren". En dat is dan ook goed te merken op de Facebookpagina van De Smaak van Heemstede. Nanou Beekman laat hier weten: "Morgen deze lekkere producten op het menu. Kan niet wachten". Ook Catelijne Vermeulen was zeer te spreken over de overvloedig gevulde foodbox. "De antipasti zijn al op, nu de rest van de heerlijkheden nog". En uiteraard zijn ook de Heemsteedse ondernemers blij met dit initiatief. Ze zijn erg blij met alle support die ze van de Heemsteedse inwoners krijgen.

In de box zitten onder andere brood, kaas, vlees, noten, olijfolie, wijn, soep, pasta of aardappelen en groente van lokale telers. Vers en super lekker. Omdat iedereen nu wat minder buiten komt, zit bovendien in elke foodbox een Heemsteedse 'binnenblijfkleurplaat' van de befaamde Haarlemse tekenaar Eric Coolen. Wie voor dinsdag 16.00 uur een bestelling plaatst, krijgt donderdag na 16.00 uur een foodbox voor de deur bezorgd. Er wordt bezorgd in Heemstede, Bennebroek, Aerdenhout, Cruquius en Zwaanshoek. Bestellingen kunnen gedaan worden via www.esmeebeekman.nl/foodbox. Hier zijn ook recepten te vinden voor gerechten die met de producten in de foodbox gemaakt kunnen worden. Voor verse tagliatelle met (vega)gehakt, courgette & pesto bijvoorbeeld bij de box die deze week werd bezorgd.

advertentie
advertentie