Esmée Beekman bezorgt een Foodbox.
Esmée Beekman bezorgt een Foodbox. Van Assema Grafimedia

'Smaak van Heemstede' foodbox groot succes

6 mei 2020 om 12:01 Winkels

HEEMSTEDE De actie #supportyourlocalsNL waarbij lokale winkeliers, restaurants en voedselproducenten samen een vuist maken tegen het coronavirus is een groot succes inHeemstede. Onder de naam ‘De Smaak van Heemstede’ bieden zij een FOODBOX aan vol heerlijke en eerlijke lekkernijen die op bestelling aan huis wordt bezorgd in Heemstede en omgeving. 

Medio maart ging het initiatief #supportyourlocalsNL van start in Nederland. In Heemstede heeft Heemstedenaar en ‘foodfan’ Esmée Beekman deze actie omarmd. Zij wordt daarbij geholpen door zo’n 35 enthousiaste vrijwilligers die helpen inpakken of de FOODBOXEN aan huis afleveren inHeemstede en omgeving. 

De aangesloten ondernemers in Heemstede zijn Slagerij Vreeburg, Keurslager Peter van der Geest, Boulangerie Oscar, Traitteur De Pasta Box, Alexanderhoeve kaas, GrapeDistrict, Brantjes Wijn,Menno’s Borrel, restaurant De Heerlijkheid en ‘goede buur’ Han de Kroon Horecavers uit Haarlem. Het initiatief wordt ondersteund door de ‘vrienden’ Retail Republic en Van Assema Grafimedia uit Heemstede die belangeloos promotiemateriaal beschikbaar stellen.

Esmée Beekman: “Samen met deze lokale winkeliers en restaurants stellen wij onder de naam ‘DeSmaak van Heemstede’ met veel liefde overheerlijke FOODBOXEN samen waar iedereen blij van wordt. Zo helpen wij onze ondernemers door deze moeilijke tijd heen. En door korte ketens tussenconsument en producent te hanteren leveren we bovendien een duurzame bijdrage aan het milieu.” 

MEER DAN 700 BESTELLINGEN En dat wordt zeer gewaardeerd door de Heemstedenaren en ‘buren’ uit de directe omgeving. In de maand april werden al meer dan 700 FOODBOXEN aan huis bezorgd in Heemstede, Aerdenhout, Bennebroek, Haarlem-Zuid, Zwaanshoek, Hoofddorp, Cruquius en De Zilk. Esmée: “Dit aantal overtreft onze stoutste verwachtingen. Het besef dat het belangrijk is om lokaal te kopen en lokale ondernemers te steunen is groot in Heemstede. En de inhoud van de FOODBOXEN wordt erg gewaardeerd. Ik krijg enorm veel leuke reacties. Mensen posten spontaan foto’s van mooi geserveerde maaltijden, borrelplank of van hun kinderen die zitten te smullen op de Facebookgroep ‘De Smaak van Heemstede’. Daar word ik dan weer heel blij van. En ik ben trots op de vrijwilligers die meehelpen. Ook zij krijgen veel leuke reacties en zien blije gezichten als zij de boxen aan de deur afleveren.”

VIER VERSCHILLENDE FOODBOXEN In de box zitten bijvoorbeeld brood, kaas, vlees, noten, olijfolie, wijn, soep, pasta of aardappelen en groente van lokale telers. Vers en super lekker. Bovendien zit in elke FOODBOX een Heemsteedse ‘Binnenblijfkleurplaat’ van de befaamde Haarlemse tekenaar Eric Coolen. Tot nu toe zijn er vier boxen samengesteld. De eerste FOODBOX bestond uit allerlei Italiaanse lekkernijen, de tweede was een box met een gezellige Paasbrunch, de derde bestond uit een overheerlijke aspergemaaltijd en vorige week werd op Koningsdag een speciale oranje FOODBOX bezorgd met oranje cakejes, een uitgebreid assortiment borrelhapjes en een koninklijke hamburgermaaltijd. Steeds weer gecombineerd met een mooie, bijpassende wijn. Deze week is er een ‘Moederdag FOODBOX’ samengesteld waarmee vaders en kinderen hun lieve partner of moeder in het zonnetje kunnen zetten.

BESTELLEN Help je ook mee? Bestel dan ‘De smaak van Heemstede FOODBOX’ op: www.esmeebeekman.nl/foodbox. Of geef er een cadeau aan iemand waar je nu niet zelf op bezoek kunt gaan.Vóór woensdag 16.00 uur geplaatste bestellingen worden op vrijdag na 16.00 uur op de stoep voorde deur bezorgd. Het wordt ook zeer gewaardeerd als je familie, buren en vrienden over dit initiatief vertelt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie