De geadopteerde boomspiegels moeten Heemstede beetje bij beetje groener maken.
De geadopteerde boomspiegels moeten Heemstede beetje bij beetje groener maken. Gemeente Heemstede

‘Adopteer een boomspiegel’ in Heemstede

Wonen

HEEMSTEDE Elke vierkante meter steen die we vervangen door groen en planten helpen de natuur. Overal in Nederland bestaan allerlei mooie initiatieven om samen het verschil te maken en te zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving. “Ook in uw eigen wijk kan er van alles. Vrolijk bijvoorbeeld de buurt op en maak een kleurrijke mini-tuin van een boomspiegel in uw straat”, zo motiveert gemeente Heemstede inwoners om de buurt een beetje groener te maken.

Wie zich ook wil inzetten om openbaar groen te onderhouden of bijvoorbeeld een boomspiegel te adopteren, kan zich daarvoor aanmelden via www.heemstede.nl. Na bevestiging van een aanvraag plaatst de gemeente een tegel met klaversymbool. Dan weten de groenaannemers die de gemeente inhuurt dat het groen bij inwoners in onderhoud is.

GA UIT JE BOL Adopteer vóór 10 oktober een boomspiegel en ontvang een gratis boomspiegelpakket met bloembollen, zaadjes en informatie over de adoptie van de boomspiegel. Haal dit pakket op maandag 3, woensdag 5 of maandag 10 oktober tussen 9.00 en 17.00 uur op bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

advertentie
advertentie