Alex Miezenbeek
Alex Miezenbeek wijnand burger

25 Jaar passie voor kaas bij de Alexanderhoeve

Zakelijk

HEEMSTEDE Toen Alex Miezenbeek de detailhandelsschool verliet, solliciteerde hij bij de Kaashoek in Zandvoort. Eigenlijk wilde hij gewoon een baan. Maar toen hij eenmaal aan het werk was in de kaaswinkel, ontstond zijn liefde voor het vak. “Als je eenmaal in de kaas beland bent, wil je nooit meer iets anders doen,” zegt Miezenbeek. Na tien jaar in de Kaashoek gewerkt te hebben en alle kneepjes van het vak onder de knie te hebben gekregen, wilde zijn bazin van haar winkel in Heemstede af. Twee winkels managen werd haar teveel. Miezenbeek rook zijn kans. Hij kon de zaak overnemen en is inmiddels 25 jaar een succesvolle kaasverkoper.

Eerst verkocht hij zijn kaas nog op de Binnenweg 27, maar in 2014 komt een groter pand in de Raadhuisstraat 38 vrij. Miezenbeek bedacht zich geen moment en mag zich nu eigenaar noemen van een riante kaasonderneming ‘De Alexanderhoeve’. Hier wordt hij door drie medewerkers terzijde gestaan.

“Als je eenmaal mijn kaas geproefd heb, ga je nooit meer kaas kopen bij de supermarkt,” zegt Miezenbeek. “Wij verkopen alleen kaas van de beste kwaliteit en smaak. Maar ons assortiment bevat nog veel meer. We hebben alles voor een gezellige avond of feest. Hollandse kazen van jong tot zeer oud, van Noord-Holland tot Friese nagelkaas. Onze kazen zijn niet zout, maar wel pittig en natuurgerijpt. Daarnaast hebben we alle soorten buitenlandse kazen. Ons grote assortiment noten zijn altijd vers. Naast een uitstekende huiswijn hebben we kwaliteitswijnen uit heel Europa. Zodoende heb ik een vast bestand aan klanten kunnen opbouwen.”

Alex Miezenbeek is altijd in Zandvoort blijven wonen. Hij is getrouwd en heeft twee zonen. Zijn kazen worden gemaakt van de lekkerste melk van koeien die altijd buiten lopen. Een boerencoöperatie in Noord-Holland zorgt daarvoor. Daarna worden de kazen op de Alexanderhoeve in Woerden gerijpt. Om zijn jubileum met zijn klanten te vieren heeft Miezenbeek een bijzondere aanbieding: Old Alex, een 14 maanden natuurlijke gerijpte kaas, nu 500 gram voor 7,95 euro.

Wijnand Burger

advertentie
advertentie