Afbeelding
Eigen Foto
ZAKELIJKE COLUMN

Eigen bijdrage voor aanmeten van een kunstgebit

Zakelijk

HEEMSTEDE Jan Pieter Hoogstraten van Kunstgebit Heemstede, gevestigd aan de Zandvoortselaan 179, plaatst eens in de maand een column in de Heemsteedse Courant. Deze maand vertelt Hoogstraten over de eigen bijdrage die men betaalt bij het het aanmeten van een kunstgebit.

We naderen alweer het einde van de zomerperiode. De formule 1 in Zandvoort was voor veel mensen een succes. En het klinkt misschien gek, maar we zijn eigenlijk alweer bezig met de kwalificatierondes richting het einde van het jaar. Wellicht lijkt de finish nog een heel eind weg, maar voor u het weet is het zo ver! Ik doel een beetje op de periode dat men gaat denken aan hoe het is gesteld met de zorgverzekering. Waar heb ik recht op? Wat heb ik nodig en wat wordt er precies vergoed? Misschien nadert u een pitstop en is uw gebitsprothese toe aan onderhoud! Het kan namelijk best verwarrend zijn.

Iedereen in Nederland heeft een basisverzekering. Daarbij hoort een eigen risico dat men jaarlijks betaalt als men gebruikt maakt van medische zorg. Deze is vooralsnog bepaalt op 385 euro. Daar vallen onder andere medicatie, doktersbezoek, röntgenfoto et cetera onder. Het volledige kunstgebit valt onder de basisverzekering. Ook reparaties aan een volledig kunstgebit, maar ook implantaten en een klikgebit. 

Partiele protheses zoals plaatjes en frameprotheses vallen daarentegen weer onder de aanvullende tandartsverzekering. Als u een kunstgebit laat aanmeten, betaalt u ook een eigen bijdrage! Deze is wettelijk bepaald en is voor een volledig kunstgebit 25 procent. Voor een klikgebit is dat in de onderkaak 10 procent en de bovenkaak 8 procent. Het is allemaal dus best goed geregeld, maar het kan alsnog heel onoverzichtelijk overkomen!

Ik heb al eerder een vergelijking gemaakt met een fietsenwinkel. Als u iets aanschaft... laat u zich dan goed informeren door, in dit geval, de mondzorgprofessional! Dan komt u niet voor verrassingen te staan. Heeft u al recht op een nieuw kunstgebit? Elke 5 jaar mag u een nieuwe aan laten meten en wordt deze vergoed door de zorgverzekeraar. Uiteraard kunt u uw gebitsprothese geheel vrijblijvend laten controleren en kunt u zich laten adviseren door de tandprotheticus!

Meer informatie: kunstgebitheemstede.nl.

Jan Pieter Hoogstraten 

advertentie
advertentie