William Dobbe temidden van twee medewerkers tussen een kleurenpracht van zomerbloeiers
William Dobbe temidden van twee medewerkers tussen een kleurenpracht van zomerbloeiers Ellen Toledo

De Oosteinde is klaar voor het komende tuinseizoen

Zakelijk

BENNEBROEK/VIJFHUIZEN Het is lente en de zomer is in aantocht, dus de hoogste tijd om de tuin klaar te maken voor eindeloos veel tuinplezier. Zowel in het filiaal in Hillegom als in Vijfhuizen van Tuincentrum De Oosteinde is er volop keuze aan kleurige perkplanten en zomerbloeiers om tuin, terras of balkon op te fleuren.

Tuincentrum De Oosteinde is echt een familiebedrijf. In 1971 begonnen de ouders van directeur William Dobbe in een houten kasje in Hillegom een Cash & Carry kwekerij van bloemen en planten. Vorig jaar bestond de zaak die inmiddels tot vier filialen is uitgegroeid, precies 50 jaar. Een mijlpaal waar Dobbe nog elke dag trots op is. Zijn zoon Sander, die naast zijn studie in zijn vrije tijd in de zaak werkt heeft ook interesse in het bedrijf, dus de derde generatie staat klaar.

ACTIE Zowel in het filiaal van De Oosteinde in Hillegom als in Vijfhuizen is er een enorme keuze aan zomerbloeiers zoals Spaanse margrieten, Verbena, Hangpetunia, Vlijtig liesje, Fuchsia maar ook aan kuipplanten zoals Oleanders, Stamfuchsia’s en grote Dahlias. En alles scherp geprijsd. Momenteel heeft De Oosteinde een leuke actie. De Vlinderbloem Lavendel is in de aanbieding van 5,95 voor 2,95 euro en Dahlia’s in diverse kleuren zijn in de aanbieding van 2,50 voor 1,25 euro. “Goede kwaliteit voor een scherpe prijs vinden wij heel belangrijk”, vertelt Dobbe. “Daarom zijn we ook al 51 jaar een ‘voordeelparadijs voor groene vingers’. Daarnaast is er volop keuze aan staande geraniums in wel vijf kleuren en in acht kleuren aan hanggeraniums, die al jaren van dezelfde kweker komen. En behalve tuinplanten heeft Tuincentrum De Oosteinde ook al jarenlang een grote kamerplanten kas.

Voor wie geen tuin heeft of wie planten en fleurige zomerbloeiers in mooie potten op het terras of op het balkon wil zetten, heeft De Oosteinde een uitgebreid assortiment potten in allerlei maten, onder andere van Clayfibre. Maar ook geglazuurde potten uit Maleisië in blauwe of groene kleuren of potten van kunststof in pastelkleuren zijn erg populair en daar heeft De Oosteinde ook een ruim aanbod van.

Ook is er volop keuze aan tuinmeubelen en loungesets bij De Oosteinde, onder andere van het eigen merk MeSaMi. Daarnaast heeft De Oosteinde een groot assortiment aan tuingereedschap zoals Gardena, Wolf, Hozelock, waarover door de medewerkers ook deskundig advies gegeven kan worden.

SERVICE Bij Tuincentrum De Oosteinde staat goede service voor de klanten al jarenlang hoog in het vaandel. “Ik ben trots op ons team van vaste medewerkers. Het zijn vakkundige mensen die altijd met raad en daad klaar staan voor onze klanten”, aldus Dobbe. “We hebben nog steeds de service dat zware artikelen, zoals potgrond, zware potten, bij de kassa afgerekend kunnen worden en met een bonnetje bij het hek opgehaald kunnen worden, als een soort drive-in”.

Om tijdens het winkelen even lekker bij te komen is er in Hillegom en Vijfhuizen een grote koffiehoek/lunchroom met een gezellige speelhoek voor de kids. Ook is er in beide filialen een groot buitenterras waar het op een zomerse dag heerlijk vertoeven is. De kinderen kunnen de schapen , de geitjes, kippen, kalkoenen en hangbuikzwijntjes bekijken terwijl de ouders een kop koffie met een zelfgemaakte appelpunt op het zonnige buitenterras nuttigen. Een dagje winkelen bij De Oosteinde is dus echt een dagje uit!

Tuincentrum De Oosteinde is geopend van maandag t/m woensdag van 09.00-18.00 uur. Donderdag en vrijdag van 09.00-21.00 uur. Zaterdag van 08.30-17.00 uur. Tot en met 26 juni is De Oosteinde elke zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) is De Oosteinde geopend van 10:00 tot 17:00 uur. 1e Pinksterdag 5 juni gesloten, 2e Pinksterdag 6 juni geopend van 10:00 - 17:00 uur.

Tuincentrum De Oosteinde Hillegom: Zandlaan 22 (grens Bennebroek), tel. 023-5846338. De Oosteinde Vijfhuizen: Schipholweg 1088 (grens Haarlem), tel. 023-5581528. Kijk ook op www.deoosteinde.nl. Ook is er een webshop, www.deoosteindeonline.nl, waar 24/7 geshopt kan worden.

Ellen Toledo

Volop keuze in staande en hanggeraniums in vele kleuren
De kassen staan bomvol zomerbloeiers en perkgoed
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie