Bakkerij van Vessem is waarschijnlijk de enige bakkerij die geen pompoenpitten uit het buitenland gebruikt.
Bakkerij van Vessem is waarschijnlijk de enige bakkerij die geen pompoenpitten uit het buitenland gebruikt. Rene Koster
Bakkerij van Vessem

Alleen lokale pompoenpitten op brood

Zakelijk

HAARLEM Er zijn veel voorbeelden van lokale samenwerkingen van boer en bakkerij van Vessem. Het graan uit Groningen, boter uit de Weerribben, de appels van de boomgaard in Dronten, en nieuw zijn nu de pompoenpitten van teler Edwin Smits, en zijn landwinkel Smits uit de Heurne. Zo net na Halloween zijn er veel pitten over, en wat doen zij hiermee?

DUURZAAM Edwin Smits is de eigenaar van groentekwekerij Smits uit het Gelderse De Heurne (gemeente Aalten). Hij beschikt over verschillende percelen, en Edwin is onderscheidend door zijn duurzaam ondernemen en persoonlijk contact met zijn klanten. Hij levert hoge kwaliteit groenten, en speciaal voor bakkerij van Vessem teelt hij 12.500 kg Nederlandse pompoenpitten. Hiermee is bakkerij van Vessem wsaarschijnlijk, de enige bakkerij die geen pompoenpitten uit het buitenland gebruikt. Voor de bakkerij worden deze over het algemeen in China geteeld….

VOEDINGSSTOFFEN Omdat de pitten groter zijn dan andere aanbieders, worden ze na het schonen gehakt in kleinere stukken. Hierdoor hechten ze zich mooier aan de broodkorst. Pompoenpitten zijn klein, maar zitten bomvol voedingsstoffen. Een kleine portie levert een substantiële hoeveelheid vetten, magnesium en zink. Hierdoor zijn pompoenpitten in verband gebracht met meerdere gezondheidsvoordelen. Ze zijn goed voor het hart, de prostaat en bieden bescherming bij bepaalde vormen van welvaartsziektes. De combinatie van volkoren brood en pompoenpitten is uiteraard ideaal.

VOLKOREN Hollandsch Pompoen is een volkoren brood van Gronings graan en pitten uit de Heurne. Hoofdbakker Gerard bakt hier zonder broodverbetermiddelen een handgemaakt brood van. Hij zorgt ervoor dat dit broodje het lekkerste broodje is van bakkerij van Vessem. Niet alleen lekker qua smaak en versheid, maar ook lekkerder voor ons klimaat. Iets waar bakkerij van Vessem al 10 jaar aan werkt, en wat je kunt lezen in hun maatschappelijke jaarrekening die te vinden is op de website van bakkerij van Vessem.

Rene Koster Photography for BVV
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie