‘Zorg komt in gedrang door nieuwe plannen voor Jeugd GGZ in Kennemerland’

29 mei, 11:42 Zorg
Archief
Afbeelding

HAARLEM Door de nieuwe plannen voor de organisatie van de Jeugd GGZ in de regio Zuid-Kennemerland komt laagdrempelige en goedkope zorg in gedrang, zo stelt GZ psycholoog Wim Voorwalt van Voorwalt Psychologie. Reden voor de psycholoog om de noodklok te luiden voordat het te laat is. 

De geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd staat met alle oplopende wachtlijsten, gebrek aan crisisplaatsingen en grote financiële tekorten volop in de publiciteit. Sinds de gehele Jeugdzorg onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten valt, is er sprake van zodanige structurele tekortkomingen, dat de 6oo miljoen euro die recent door de Overheid extra is toegezegd dit nooit kan ondervangen, zo is Voorwalt van mening.

ONBEGRIP Ook in Zuid-Kennemerland en IJmond lopen de wachtlijsten volgens Voorwalt op en krijgen kinderen niet, of te laat, de hulp die ze verdienen. “De gemeenten in deze regio willen de zorg gaan reorganiseren als zoveelste poging om de uitgaven te beheersen en de administratieve lasten, voor de gemeent..

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 27 sep, 10:49 Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 20 sep, 10:30 Steeds meer laadpalen, maar kan dat niet anders?
PREMIUM
Afbeelding
Overig 13 sep, 15:19 Lekker onbespied leven is een utopie geworden: ‘al scoort Heemstede middelmatig’
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer 4 sep, 11:29 Eisen aan rijscholen om wachttijden te verkorten
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 29 aug, 08:44 Steeds meer mensen worden ouder dan 100 jaar
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond 13 aug, 11:16 Zakkenrollers vooral actief op festival en in winkelstraat

Mis niks, lees alles van Heemstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Heemstede en omliggende plaatsen met Heemsteedse Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Heemsteedse Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Heemstede.