Op het terrein van HBS aan de Bergweg in Bloemendaal staat iedereen klaar voor de warming-up
Op het terrein van HBS aan de Bergweg in Bloemendaal staat iedereen klaar voor de warming-up SportSupport Kennemerland

Walking Hockey in Bloemendaal

Hockey

BLOEMENDAAL In mei van dit jaar is bij Hockeyclub HBS gestart met Walking Hockey. Dat is een groot succes. Er is inmiddels een vaste groep enthousiaste mannen en vrouwen, die wekelijks actief zijn op de velden van HBS. Walking Hockey is een nieuwe spelvormNiet meer op een groot veld achter een bal aanhollen, maar op een klein veldje “lekker ballen”. Geen verplichtingen meer die competitiewedstrijden met zich meebrengen, maar wel de sociale contacten, die ook Walking Hockey zo leuk maken. Een groot voordeel is dat ook mannen en vrouwen die niet meer zo goed kunnen of willen rennen kunnen blijven sporten. Bij Walking Hockey gelden dezelfde regels als bij het gewone hockey, maar met een aantal uitzonderingen. Er mag niet worden geslagen, alleen pushen is toegestaan. Er is geen keeper maar wel kleine doeltjes, Er wordt gespeeld met een normale hockeystick. Rennen is niet toegestaan en een bitje of scheenbeschermers zijn niet nodig.

Walking Hockey is een initiatief  van het Nationaal Ouderenfonds en georganiseerd in samenwerking met Hockeyclub HBS, SportSupport en Welzijn Bloemendaal. Sander Rotteveel van SportSupport begeleid op professionele manier de trainingen. ‘We beginnen de training altijd met een warming-up. Hoewel er geen grote krachtinspanning wordt gevraagd blijft het belangrijk de spieren los te maken voordat we een partijtje gaan spelen’, aldus Rotteveel. Walking Hockey wordt gespeeld op een kwart van het normale veld. 

Sociale contacten zijn minstens zo belangrijk als regelmatig bewegen en beide zijn speerpunten van Welzijn Bloemendaal. Toen directeur Johan van Buren werd benaderd om de handen ineen te slaan hoefde hij ook niet lang na te denken. Van Buren: ‘Ik was gelijk enthousiast. We hebben al veel beweegactiviteiten bij Welzijn Bloemendaal maar door de combinatie met sport bereiken we weer een andere doelgroepen en hopen mensen ook te interesseren voor andere activiteiten’. Het sociale aspect krijgt een extra dimensie doordat er een keer per maand wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch. 

Iedere dinsdagmorgen start om 10.00 uur de inloop met koffie. De training start om 10.30 uur en gaat door tot circa 11.45 uur

Rotteveel: ‘Iedereen kan meedoen of je nou wel of geen ervaring hebt met hockey. Aanmelden hoeft niet. Gewoon komen en lekker meespelen. Eerst een keer proberen kan ook en als je geen hockeystick hebt zorgen wij daar voor’.

Voor degenen die meer informatie willen kunnen mailen met contactpersonen Herman Westerhoud, via h.b.westerhoud@Sparrenheuvel.nlof Co Nieuwenhuijse, conieuwenhuijse@gmail.com.

advertentie
advertentie