Confrontaties
Confrontaties omslag

Livestream interview met Simone Atanganan Bekono

Lokaal Deel je nieuws

Zondag 9 mei om 16:00 uur interviewt journalist Manon Duintjer in de livestream Schrijvers op zondag auteur Simone Atangana Bekono over haar debuutroman 'Confrontaties'. Ze staat hiermee op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2021, waarvan de winnaar op maandag 10 mei bekend gemaakt gaat worden.

In haar pakkende debuutroman 'Confrontaties' kruipt Simone Atangana Bekono in de huid van de 16-jarige hoofdpersoon Salomé, een gevoelige, slimme jonge vrouw die worstelt met het racisme in haar omgeving. Ze verblijft zes maanden in een jeugddetentiecentrum, omdat ze twee schoolgenoten die haar aanvielen met geweld heeft toegetakeld. De motor van het boek is het innerlijke leven van Salomé: de krenkingen, zorgen, angsten, de teleurstelling en de woede.

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld 'hoe de eerste vonken zichtbaar waren'. In 2018 werd deze bundeling bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. Confrontaties en werd gelijk genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, een van de grote literaire bekroningen in Nederland.

Schrijvers op Zondag is een online streaming initiatief van Athenaeum Boekhandel Haarlem, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, Kennemer Boekhandel, Boekhandel De Vries Van Stockum en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met debatcentrum De Pletterij.

Het livestream interview begint zondag 9 mei om 16:00 uur en is te volgen via onder meer de websites van de boekhandels. Daar is zijn de livestreams ook terug te kijken. Aanmelden voor de livestream kan via info@kennemerboekhandel.nl.

Datum: zondag 9 mei
Tijd: 16:00 uur
Aanmelden: info@kennemerboekhandel.nl
Locatie: thuis, via livestream
Entree: vrijwillige bijdrage via Tikkie|
Meer informatie: www.kennemerboekhandel.nl

advertentie
advertentie