De genomineerden van de Niek Meijer Vrijwilligersprijs. Met rechts burgemeester David Moolenburgh en linksachter wethouder Raymond van Haeften.
De genomineerden van de Niek Meijer Vrijwilligersprijs. Met rechts burgemeester David Moolenburgh en linksachter wethouder Raymond van Haeften. Rob Bossink

Genomineerden Niek Meijer Vrijwilligersprijs in het zonnetje gezet

Lokaal Deel je nieuws

ZANDVOORT - De genomineerden van de Niek Meijer Vrijwilligersprijs zijn vrijdag 18 juni in het zonnetje gezet. De wisseltrofee ging dit jaar Rob Spruyt en Mick Boskamp. . De prijs krijgen ze vanwege hun niet aflatende support voor het project ‘Niemand verzandt in Zandvoort’.

In december 2020 is deze prijs uitgereikt aan alle vrijwilligers van Zandvoort. De prijs is in ontvangst genomen door Hella Wanders van VIP-Zandvoort. Vanwege de vele maatregelen heeft Zandvoort vorig jaar geen vrijwilligersprijs uitreiking gekend.

Dit jaar hebben de Zandvoortse organisaties in de maand maart een vrijwilliger kunnen nomineren. De Jury, bestaande uit Gerrie Rutte, Maaike Koper en Joke Bloeme-Bais, hebben alle genomineerde op een rijtje gezet en van iedere organisatie er 1 benoemd om mee te gaan in de race voor de wisseltrofee. Er waren 11 genomineerde vanuit zeer uiteenlopende organisaties. De jongste vrijwilliger is Jelmer Koper. Met zijn 19 jaar was hij genomineerd door Zandvoort Inside.

Groot Belang

Alle genomineerden werden vrijdag 18 juni uitgenodigd om op het Raadhuis te komen voor de prijsuitreiking. Burgemeester David Moolenburgh en Wethouder Raymond van Haeften openden de ochtend met een toespraak, waarin zij nog eens nadruk legde op het belang van vrijwilligerswerk. De Burgemeester sprak over het afgelopen ruime jaar waarin Zandvoort toch voor elkaar is blijven zorgen, naar elkaar heeft omgekeken en elkaar is blijven steunen, juist door de vele vrijwilligers.

Postuum: Esther Koning

Alle genomineerde werden naar voren geroepen en kregen een prachtig verslag van de jury voorgelezen over het fantastische werk dat zij doen. Bijzonder was een nominatie in Postuum: Het HPZ nomineerde overleden Esther Koning. Haar moeder, Els Koning, was aanwezig om het eerbetoon aan Esther in ontvangst te mogen nemen.

De Burgemeester overhandigde aan alle genomineerden een grote bos bloemen en de Wethouder overhandigde de vrijwilligers een certificaat waarop stond dat hun werk van grote waarde heeft voor de leefbaarheid van Zandvoort en dat dit gezien en ervaren wordt.

Ook ontvingen zij een cadeaucheque waarmee de vrijwilligers iets leuks kunnen doen voor zichzelf. Vrijwilligers zijn erg goed in zorgen voor anderen. Daarom vond de Gemeente en VIP-Zandvoort het tijd worden om nu eens aan de vrijwilligers aandacht te schenken.

advertentie
advertentie