Corona drukt groot stempel op activiteiten Amnesty

Lokaal Deel je nieuws

De onlangs aangescherpte coronamaatregelen drukken een groot stempel op de activiteiten van de groep Haarlem e.o. van Amnesty International die gepland waren voor de komende weken.

Zo is het jubileumfeest dat op zondag 28 november plaats zou vinden, naar het voorjaar verplaatst. De themabijeenkomst over ‘bedreigde persvrijheid’ in de Groenmarktkerk op vrijdag 10 december moet helaas helemaal worden gecancelled. Eerder was al besloten dat de jaarlijkse fakkeltocht door het centrum van Haarlem niet doorgaat.

Traditiegetrouw worden op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, de resultaten bekend gemaakt van de schrijfmarathon Write for Rights, die gericht is tegen autoriteiten die de mensenrechten aan hun laars lappen. Van de schrijfacties die tussen 1 en 11 december waren gepland, zijn er ook enkele geschrapt. Vooralsnog gaan de volgende schrijfevents nog wel door:

woensdag 1 december (14-16 uur): WAAR (Grote Houtstraat 130 in Haarlem)

vrijdag 3 december (15-17 uur): Het Seinwezen (Kinderhuissingel 1 in Haarlem)

dinsdag 7 december (9-17 uur): Refter Stadhuis Haarlem (Grote Markt 2 in Haarlem)

donderdag 9 december (10-12 uur): ’t Trefpunt (Akonietenplein 1 in Bennebroek)

zaterdag 11 december (12.30-15.30): Grote Kerk (Grote Markt 22 in Haarlem) 

In de bibliotheken in Haarlem-Schalkwijk (Fie Carelsenplein 2), Heemstede (Julianaplein 1), Haarlem-Noord (Planetenlaan 170), Bloemendaal (Korte Kleverlaan 9) en Haarlem-Centrum (Gasthuisstraat 32) kunnen schrijfpakketjes worden afgehaald en tot 15 december brieven en kaarten worden ingeleverd.

Op 10 december kan ook worden deelgenomen aan een online schrijfactie. Meer info over deze digitale Write for Rights is te vinden op www.writeforrights.nl.

advertentie
advertentie