imker zet bijenzwerm op kast
imker zet bijenzwerm op kast IVH

Imkervereniging Haarlemmermeer start Cursus Imkeren in 2022 in Cruquius

Lokaal Deel je nieuws

Een jaar meedraaien in de cyclus van de honingbij voor mensen uit de directe omgeving.

Kennismaken met de wereld van de honingbij

We starten de cursus met een aantal theorielessen zodat je een goede basiskennis over bijenvolken hebt voor je voor het eerst een kast opent. Voorbij komen de oorsprong van de bij, verschillende soorten bijen en waarom is de bekendste bij (de honingbij)  eigenlijk een vreemde bij onder de bijen?

We bespreken de jaarcyclus, het wonder van bijenzwermen en de rol van de koningin. Want is zij nou de baas of is ze eigenlijk heel slaafs? En zijn mannetjesbijen (darren) eigenlijk wel ergens goed voor?

De cursus wordt gegeven van januari tot in september met een zwaartepunt in de winter (theorie) en het voorjaar (praktijk). De (6) theorielessen zijn op dinsdagavond in de Cruquius (of als de corona-omstandigheden dat niet toelaten online via Zoom). (10) Praktijklessen zijn steeds op zaterdag op het Bijenpark in Cruquius, met één uitzondering op zondag.

De eerste les is op zaterdagmiddag 15 januari of op dinsdagavond 25 januari. Dit is een introductie les en direct een kennismaking. Hierna kun je besluiten of je door wilt gaan of niet en je inschrijven voor de (betaalde) cursus met diploma.

Ben je enthousiast en wil je meer informatie, deze vind je op:

https://www.imkersvereniging-haarlemmermeer.nl/wat-doen-wij/bijencursus-2022

advertentie
advertentie