De Gillestuin is nu op z'n mooist
De Gillestuin is nu op z'n mooist Emmy de Groot

Opening Gillestuin op 3 juli 2022

Lokaal Deel je nieuws

Opening Heemsteedse Gillestuin 

Op zondag 3 juli, om 15.00 uur, wordt de Gillestuin officieel geopend. Bezoekers zijn welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. De Gillestuin is een ontmoetingsplek voor tuinders van Volkstuinvereniging Groenendaal en inwoners van Heemstede en is gelegen aan de Herenweg 37. 

Over de opening

Op 3 juli is de Gillestuin in feeststemming. De tuin is mooi aangekleed, bezoekers krijgen een verrassend drankje en een lekker hapje, en kunnen deelnemen aan rondleidingen over het volkstuincomplex. 

Om 15.00 uur is de officiële openingshandeling en is er en aantal speeches. 

Over de Gillestuin 

De Gillestuin is een rustige, groene plek voor tuinders die even willen bijpraten of bezoek willen ontvangen. Ook is het een ontmoetingsplek voor Heemstedenaren die in een groene omgeving iets willen drinken en kennis willen maken met het complex. In 2022 organiseren de vrijwilligers van de Gillestuin elke eerste zondag van de maand, van 2 tot 4, een Schuif ’s aan, voor tuinders van alle complexen van onze vereniging én voor inwoners van Heemstede. Verder worden er activiteiten georganiseerd, zoals recent de high tea, en is er een bibliotheek met boeken en tijdschriften over tuinieren en over eten uit de eigen tuin. Voor niet-tuinders is de Gillestuin alleen geopend tijdens activiteiten. De tuin is aangelegd en wordt onderhouden door vrijwilligers. 

Naast de onmisbare bijdrage van vrijwilligers en de inzet van volkstuinvereniging Groenendaal, is de Gillestuin ook tot stand gekomen door financiële bijdragen van diverse instanties, waaronder de gemeente Heemstede. 

advertentie
advertentie