Afbeelding
VHGM

Open Energiedag op 17 september: kom kijken bij de Koepel in Haarlem

Overig Deel je nieuws

Kom op zaterdag 17 september naar de Open Energiedag! Op tientallen locaties kun je een kijkje komen nemen bij duurzame energieprojecten. Ben jij ook benieuwd naar de wereld achter je stopcontact en thermostaat? Altijd al eens een duurzaam gerenoveerd project van dichtbij willen bekijken? Kom kijken hoe de Koepel in Haarlem met bodemenergie gasloos wordt verwarmd én gekoeld. Met duurzame energie werken we aan schone en betaalbare energie voor iedereen.

Vorig jaar openden bijna vijftig duurzame energieprojecten tijdens de eerste Open Energiedag de deuren om mensen kennis te laten maken met hun project. Ook dit jaar kun je op verschillende locaties verspreid over het land iets moois beleven. 

Ook de Koepel in Haarlem opent op zaterdag 17 september 2022 tussen 13:00 en 16:00 uur de deuren voor jou en je gezin. Komen jullie ook kijken?

Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe de energietransitie werkt. Op tientallen locaties door heel Nederland zetten producenten de deuren open. Ook in Haarlem kunnen bij de voormalige gevangenis de Koepel bezoekers terecht. Meer informatie is te vinden op www.openenergiedag.nl. 

Over de Koepel in Haarlem

Genietend van een hapje en een drankje word je tijdens de bouwfilm meegenomen in de renovatie van wat eerst een gevangenis was, naar een smeltkroes van bruisende en indrukwekkende bedrijvigheid, waar cultuur, onderwijs en bedrijfsleven vandaag de dag bij elkaar komen. Na de film gaan we naar de geavanceerde techniekruimte, waar je met je eigen ogen kunt zien hoe dit gigantische gebouw verwarmd en verkoeld wordt. Maak er een fantastisch dagje weg van voor het hele gezin en laat je verrassen door de mix van historie en hedendaagse technieken zoals de bronnen van de bodemenergietechniek. 

Stel je vragen

Altijd al willen vragen hoeveel bodemwarmte er nodig is om een gebouw behaaglijk te verwarmen? En van hoe diep de warmte wordt gehaald? Praat je dan over meters of kilometers? Of misschien wil je nu eindelijk eens weten hoe een warmtepomp voor zo’n immens complex als de Koepel precies werkt? Stel die dag je vragen aan de experts. Het, sinds kort in Haarlem gevestigde ontwerp- en adviesbureau in bodemenergie en aquathermie VHGM en de ontwerper, bouwer en eigenaar van de klimaatinstallatie Unica Energy Solutions bundelen niet alleen de krachten samen tijdens de Open Energiedag, ook hebben zij nauw samengewerkt aan het ontwerp van de klimaatinstallatie.

Over de Open Energiedag 

De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf brancheorganisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen en de Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl

advertentie
advertentie