Afbeelding
Olmenhorst

Dit weekend start de Zelfpluk van biologische appels op Landgoed de Olmenhorst.

Overig Deel je nieuws

De fruitbomen op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek hangen weer vol met de lekkerste biologische appels en peren. Op 10 september 2022 gaan de boomgaarden weer open voor de Zelfpluk 2022. We kijken ernaar uit samen met jullie te oogsten!

De Zelfpluk 2022 is van 10 september t/m 30 oktober 2022. Plukdagen zijn iedere woensdagmiddag ( 13:00 – 17:00 uur), zaterdag en zondag (10:00 – 17:00 uur). Tijdens de Herfstvakantie van Noord en Midden (15 t/m 30 oktober) kan er elke dag geplukt worden van 10.00-17.00 uur.

Om het bezoekersaantal te spreiden kan men zich vooraf voor de weekenden registreren op Olmenhorst.nl. Iedere maandag kan dat voor het aanstaande weekend.

Het soort appel of peer dat er geplukt kan worden zal op Olmenhorst.nl aangegeven worden. Peren kunnen alleen in het weekeind geplukt worden. As. weekend kan de Santana appel geplukt worden. Het hangt er nog om of er Conference peren ook geoogst kunnen worden. Ze zijn namelijk nu nog niet perfect voor op de fruitschaal.

Op de plukdagen is er van alles te doen op het landgoed; maak een ponyritje, ateliers organiseren inloopworkshops en diverse winkels met bijzondere producten zijn geopend. 

Vanaf 25 september is er iedere zondag ook een Plukmarkt. Bekijk de agenda om te zien wat er georganiseerd wordt. 

In de Fruitloods, eten, drinken en winkelen en bij de kiosken op het veld kan je terecht voor koffie, taart en lunch, frites en andere lekkernijen. Het is niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen.

De entree is gratis, parkeren in het weekend is € 3,- en biologische appels en peren kosten 

€ 2,50 per kilo. 

De Olmenhorst is de mooiste boomgaard van Nederland. Hier groeien de lekkerste appels en peren met liefde en aandacht geteeld volgens de biologische principes. Gewoon om de hoek bij jou in de Haarlemmermeer. Op het landgoed zijn diverse ateliers en winkeltjes gehuisvest.

Voor meer informatie en openingstijden: www.olmenhorst.nl

Adres: Landgoed de Olmenhorst, Lisserweg 481, 2165 AS Lisserbroek.

Info@olmenhorst.nl, 0252-413165

advertentie
advertentie