Zwemmer doelt op de coronacrisis die momenteel de wereld in zijn greep houdt. Hij had graag een mooie afscheidsreceptie willen geven. "Die komt nog, ik heb het uitgesteld maar het blijft gek om pas na twee, drie maanden je afscheid te vieren". In de loop der jaren heeft hij zo'n 5.000 huwelijken meegemaakt als een soort 'ceremoniemeester' van de gemeente. Sinds zes jaar werkt zijn dochter bij de afdeling burgerzaken en waren zij regelmatig samen bij huwelijksvoltrekkingen. "Dat was heel leuk en ook de mensen vonden dat heel bijzonder", aldus Zwemmer.

Na een werkzaam leven van ruim 50 jaar gaat hij nu genieten van zijn pensioen. Hij begon in de bouw en heeft altijd hard en veel gewerkt. "Maar daar word je niet moe en niet ziek van. Je kan er alleen maar voldoening uithalen", zegt hij. Vervelen zal hij zich niet. In juni wordt hij voor de eerste keer opa, hij heeft een strandhuisje en doet veel vrijwilligerswerk. Het meeste zal hij zijn collega's missen.

Wanneer de afscheidsreceptie gehouden zal worden kan hij op dit moment moeilijk zeggen. Maar er komt in ieder geval nog gelegenheid voor de inwoners, collega's, oud-collega's en oud-burgemeesters om hem de hand te schudden.

Ellen Toledo

Ellen Toledo
Foto: Ellen Toledo
Hans Zwemmer
Foto: Hans Zwemmer
Ellen Toledo
Foto: Ellen Toledo
Ellen Toledo
Foto: Ellen Toledo
Hans Zwemmer
Foto: Hans Zwemmer
Hans Zwemmer met zijn dochter Suzanne op het bordes van het gemeentehuis
Ellen Toledo
Foto: Ellen Toledo