In Heemstede kregen twee inwoners een onderscheiding. Omdat één van de twee zijn vrijwilligersactiviteiten vooral in Haarlem uitvoert, kreeg hij de onderscheiding van burgemeester Wienen van Haarlem. In Heemstede zelf overhandigde burgemeester Astrid Nienhuis de Koninklijke Onderscheiding op zaterdag 4 juli voor een beperkt gezelschap aan Hans Kerkhoff. Al meer dan 50 jaar verricht Kerkhoff vrijwilligerswerk voor de kerk, vluchtelingen en natuur en milieu. In de Protestantse Gemeente Heemstede brengt hij onder meer al 33 jaar op de fiets het maandelijkse kerkblad rond. Bij het IVN (Instituut voor Natuurbeschermingseducatie) verzorgt hij onder meer excursies en is sinds 2000 natuurgids. Ook geeft hij cursussen en gastlessen over duurzaamheid.

FIETS Burgemeester Nienhuis roemde Kerkhoff vanwege nog veel meer activiteiten Zo is hij lid van de Adviesgroep Duurzaamheid van de gemeente Heemstede. Maar ook op ander gebied is hij actief, zoals bij het Platform Vluchtelingen Heemstede waar hij vluchtelingen helpt en begeleidt op veel verschillende terreinen. Zo regelde hij een fiets voor alle leden van een vluchtelingengezin en organiseert hij activiteiten zoals maaltijden en wandelingen. Ondanks al zijn bezigheden heeft hij het ook nog druk met zijn kinderen en zeven kleinkinderen. Daarbij verliest hij zijn passies niet uit het oog. Een van de dingen die hij hun leerde was dat je nooit vuilnis op de grond gooit.

Al met al een zeer actieve man. Burgemeester Nienhuis mocht vanwege de coronaregels de Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau niet zelf opspelden. Dit liet zij over aan de dochter van Hans Kerkhoff. Deze was duidelijk heel blij met de onderscheiding.

Henk van Ommeren
Foto: Henk van Ommeren
Henk van Ommeren
Foto: Henk van Ommeren
Henk van Ommeren
Foto: Henk van Ommeren
Henk van Ommeren
Foto: Henk van Ommeren