CORONAPROOF Nina en Marc Versteege zijn al ruim 15 jaar de trotse eigenaren van Speeltuin Groenendaal, die helemaal coronaproof is ingericht. ,,We moesten een bewegwijzering maken. En we hebben een heleboel minder zitplaatsen op het terras", vertelt Marc. De speeltuin heeft ongeveer 75 tafeltjes. ,,De tafeltjes zijn zodanig neergezet, dat er tussen de stoeltjes erom heen anderhalve meter ruimte overblijft. In het overdekte gedeelte (de serre), staan nu alle tafeltjes en stoeltjes die we over hebben en een aantal apparaten waar we geen ruimte meer voor hebben". Bij binnenkomst krijgt iedereen een foldertje waarin staat dat de tafeltjes zo moeten blijven staan, dat er een bepaalde routing is enzovoorts, legt Versteege uit. ,,Het is voor iedereen wennen, ook voor ons dus we vragen ook medewerking van de mensen". Tijdens de coronasluiting mochten er wel blikjes fris en dergelijke verkocht worden bij de ingang van de speeltuin, maar dat wilden ze liever niet. Versteege. ,,Dan komen er mensen met kinderen die voor de speeltuin staan te wachten en er niet in mogen, dat is ook niet leuk. Dus we hebben gewacht totdat de speeltuin weer echt open kon". 

OPENINGSTIJDEN De speeltuin is op woensdag en vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 10.15 tot 17.30 uur open. Over zo'n twee weken als de middelbare scholen vrij zijn en ze meer personeel tot hun beschikking hebben, worden de openingstijden verruimd, aldus Versteege.

Als het niet echt speeltuinweer is en er regenachtig weer wordt voorspeld dan blijft de speeltuin dicht. Gelukkig was het maandag toen de speeltuin voor het eerst weer openging prachtig weer. ,,Om half twaalf stond er al een rij te wachten tot bijna aan de weg, vertelt Versteege. ,,Daarna werd het wat rustiger, want de mensen hebben ineens een gigantisch aanbod waar ze naar toe kunnen. Maar het was heel gezellig in de speeltuin, er is geen onvertogen woord gevallen". 

STORMSCHADE Gelukkig konden de kinderen ook weer een ritje maken met het mini-treintje, de 'Speeltuin Express', die vorig jaar stormschade had opgelopen. Versteege legt uit. ,,Er was een behoorlijke boom omgegaan en die had met zijn wortels de hele rails omhoog getrokken. We hebben dat hele wortelpakket eronder weggehaald, dat was best een klus. Maar hij doet het weer, hij gaat straks weer rijden".

www.speeltuingroenendaal.nl

Ellen Toledo

Ellen Toledo
Foto: Ellen Toledo
Ellen Toledo
Foto: Ellen Toledo
Ellen Toledo
Foto: Ellen Toledo
Ellen Toledo
Foto: Ellen Toledo
Ellen Toledo
Foto: Ellen Toledo
Ellen Toledo
Foto: Ellen Toledo