Het G-voetbalteam van BVC Bloemendaal.
Het G-voetbalteam van BVC Bloemendaal. Eigen Foto

G-voetbalteam Bloemendaal zoekt nieuwe spelers en extra begeleider

Voetbal

BLOEMENDAAL Het G-voetbalteam van BVC Bloemendaal is op zoek naar drie nieuwe spelers en een begeleider(vrijwilliger) om de selectie te versterken. Helaas kon het team door een tekort aan spelers dit najaar niet meedoen aan de voetbalcompetitie. Dat vinden de spelers allemaal vreselijk jammer en ze hopen dan ook dat er spoedig versterking komt. 

Het G-team van Bloemendaal is een vriendenteam en heeft vooral ook een sociale functie. Natuurlijk willen de spelers graag een wedstrijd winnen, maar het belangrijkste is plezier maken. De spelers (18+) gaan twee keer per week met veel plezier naar het voetbalveld, op donderdagavond en zaterdagmiddag.

G-voetbal is bedoeld voor mensen die door een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun mogelijkheden. Zij kunnen daardoor niet of moeizaam hun plek vinden in het ‘reguliere’ voetbal. Een G-team bestaat uit zeven spelers en een keeper: acht in totaal. Er wordt gespeeld op een half veld en BVC Bloemendaal heeft zelfs een eigen ‘G-Arena’.

Bij het G-team van Bloemendaal spelen mensen met diverse soorten beperkingen: een verstandelijke beperking, autisme, epilepsie, doofheid, et cetera. Ook spelers met het downsyndroom, zijn van harte welkom. Affiniteit met voetbal en een beetje aanleg zijn wel meegenomen. Er wordt veel getraind om de vaardigheden te verbeteren. Hiervoor is er een gekwalificeerde trainer bij het team.

Wie interesse heeft, is welkom om een keer kennis te komen maken en mee te trainen. Voor meer informatie: Henk, 06-83224142 of mail Gvoetbal@bvcbloemendaal.nl.

advertentie
advertentie